Interviu cu primarul comunei Vîrfurile, Radu Giurgelea

IMG_2700 IMG_2704 IMG_2703Profitând de prezența primarului comunei Vîrfurile la festivitatea deschiderii noului an școlar 2014-2015 am purta cu domnia sa un scurt dialog despre unele aspecte generale din comună și nu numai.
– Domnule primar, vreau să vă întreb care este acum situația unor lucrări din zonă, dar și despre alte aspecte; prin urmare vă invit pe dumneavoastră să abordați subiectele în ce ordine vă convine ca să nu mai agităm inutil anumite spirite… cred că știm amândoi le ce ne referim.
– Da; fără să precizați anume știu că este vorba de lucrarea începută și… abandonată, pur și simplu – de o firmă care a câștigat licitația – la drumul comunal DC42B, din satul Lazuri. Și acest drum se modernizează venind dispre șoseaua națională și până la ieșirea din sat, pe o lungime de 3 km. Tot timpul îl sun pe constructor și… mă minte de trei luni în continuu! Mă tot țin de capul lui, cum se zice; așa ceva încă nu mi s-a mai întâmplat de când sunt primar! O parte din lucrări – de la infrastructură – le-a executat, dar… Pur și simplu mi-e jenă de oamenii din Lazuri. Uite, pur și simplu nu am cuvinte de spus… despre unele  lucruri. Până la urmă eu cred, totuși, că va veni.
– După cum am înțeles din discuții anterioare mai sunt și alte lucrări de finalizat, nu-i așa?
– Da, mai sunt și avem și vești bune: am reușit să finalizăm toate lucrările pentru care am avut bani – mă refer la apă. Sperăm ca în luna care vine să dăm apă în satele Avram Iancu, Vidra și Măgulicea; cu coloana am ajuns până undeva în satul Lazuri.
Pe de altă parte, Casa de nunți este spre finalizare, mai sunt doar unele lucrări de excutat la ea.
Cât privește drumurile, la nivel de comună nu stăm chiar rău. Acolo unde au venit ploile și-au spălat drumul  nu are rost să mai punem piatră – că vine iarna. Dar am administrat până acum 1.200 de tone pe toate drumurile unde a fost cazul.
Mai trebuie să vă spun ceva: este greu să găsești constructori serioși în ziua de azi. Oricum, sunt dezamăgit de vremurile prin care trecem.

Recomandările redacției