Şopârla noastră buclucaşă s-a aflat, zilele trecute, la societatea Lazăr&Sohne, având poftă să mănânce nişte mici proaspeţi, aşa cum a auzit că mănâncă diverşi politicieni sus-puşi din Arad. Şi cum mânca ea liniştită, auzi o discuţie interesantă între doi măcelari care povesteau despre nişte controale desfăşurate în ultimele săptămâni la firma de pe 6 Vânători, controale care s-ar putea lăsa cu ceva sânge, nu la propriu, de la mistreţii şi căprioarele tranşate în abatoare, ci la figurat, adică cu nişte dosare penale pentru ditamai oameni de afaceri cinstiţi ai urbei noastre.
Şopârla se jură că din discuţiile măcelarilor a reieşit clar că situaţia e cât se poate de nasoală, că ar fi vorba de nişte firme fantomă de prin alte judeţe, dar şi de nişte evaziuni fiscale prin Germania, de unde unii s-au cam sesizat şi urmează un pic de vâlvă prin Arad. Şopârla a mai auzit şi de nişte afaceri cu măcelari trimişi să lucreze în Germania, iar oamenii cu pricina sunt atât de mulţumiţi încât se vor adresa autorităţilor. Cică şi în acest caz ar fi vorba de fentarea bugetului, fiind „uitate“ câteva taxe ce trebuiau plătite. Oricum, şopârla zice că cei doi măcelari erau albi ca varul, nu doar la haine, ci şi la faţă, semn că problema e groasă rău.
Ce e însă mai interesant, e finalul discuţiei dintre măcelari, când s-a vorbit şi de modul în care vor ieşi oamenii de afaceri cinstiţi din această încurcătură. Cică pe vremea PD-L-ului, de firma cu pricina nu se atingea nimeni, fiindcă toată suflarea portocalie avea proteine de la cărnetul fabricii Lazăr&Sohne, fapt pentru care s-ar fi apelat la bunăvoinţa unor politicieni portocalii, dintre cei mai mari, fraţi de pahar şi surori de vânătoare cu oamenii de afaceri cinstiţi. Politicieni care, împreună cu unii de la actuala putere, care au fript şi ei micii de la Lazăr&Sohne pe grătar, vor trebui să-şi aducă aminte de ajutorul dat de oamenii de afaceri cinstiţi şi să facă presiuni asupra organelor de anchetă, să-şi vadă de treabă lor, fiindcă pe Calea 6 Vânători sunt doar firme serioase, care-şi plătesc taxele şi impozitele, iar astfel de controale nu pot fi to­lerate. Cum să vină controlul la ditamai oamenii de afaceri cinstiţi?!
Şopârla susţine sus şi tare că cei doi dădeau ca sigur sprijinul unor politicieni arădeni pentru Lazăr&Sohne, ca firma să scape de aceste controale. Fapt pentru care, şopârla va fi cu antenele pe instituţiile vizate, ca să vadă cine intră şi cine iese, dar şi ce probleme ridică şi dacă se fac sau nu presiuni pentru rezolvarea cazului. Cum ar zice şi Traian Băsescu, nu e bine, domnilor politicieni. Nu e bine să faceţi trafic de influenţă, domnilor politicieni. Lăsaţi instituţiile să lucreze, domnilor politicieni.

Recomandările redacției