Dacă m-ar fi întrebat un străin, în urmă cu câteva luni, care este sportul național al românilor, aș fi spus că teoretic e oina, dar practic fotbalul este sportul cel mai popular. Acum, răspunsul este mult mai simplu: protestele în stradă. Este un sport de mase, ca să spun așa. Se poate practica de toată lumea, de la copii la bătrâni și nu trebuie să îndeplinești decât o singură condiție, să fii împotriva cuiva, a Guvernului, în momentul de față. Nu contează că respectivul Guvern a câștigat alegerile în mod categoric, cu vreo două luni în urmă, nu contează că principala revendicare pe care ai avut-o până acum a fost îndeplinită, iar mult hulita Ordonanță 13/2017 a fost abrogată și ceea ce este mai important nu contează că faci jocurile unor politicieni de toată jena, care au pierdut cu brio alegerile și acum încearcă să se agațe de acest val de nemulțumire populară pentru a ieși din gaura în care au fost aruncați în urma alegerilor din 11 decembrie.

Personal nu am prea simpatizat PSD-ul, fiind mai degrabă atras de ideologia de dreapta, dar în ultimul timp am văzut că partidele din România care se pretind de dreapta nu prea au nicio legătură cu ceea ce trebuie să fie dreapta românească, ci mai mult cu personaje de genul lui Ioan Oltean, Crinuța Dumitrean, Nelu Iordache, Vasile Blaga, Elena Udrea, care și-au folosit influența doar pentru a băga mâna în niște bani care nu erau ai lor, în timp ce ei și alții ca ei propovăduiau austeritatea și ne promiteau ce bine o să ne fie după ce o să ne fie rău. Am mai spus-o și o mai spun din nou, tehnocrații lui Cioloș au fost și ei o mare dezamăgire, deși șeful Guvernului a lăsat o impresie bună per ansamblu, fiind un om cinstit. Acest lucru nu a fost însă suficient pentru a ridica nivelul de trai din țară. După ce au câștigat alegerile la pas, pesediștii au început să pună în aplicare o serie de promisiuni din campanie, drept pentru care au început să fie înjurați ca la ușa cortului de către diverși indivizi pe motiv că vor să cheltuie niște bani pe care nu îi au. Problema cea mare este însă alta. Dacă sunt lăsați să-și vadă de treabă și să-și ducă la îndeplinire promisiunile electorale, cei care au pierdut alegerile din 11 decembrie s-ar putea să se confrunte cu un dezastru și mai mare când electoratul va fi chemat la vot pentru alegerea președintelui, iar acest lucru nu poate fi acceptat sub nicio formă, nu-i așa domnule Iohannis?

Este adevărat, Guvernul PSD a făcut o greșeală, pripindu-se cu modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, dar a făcut și destule lucruri bune până acum, au luat măsuri care s-au materializat acum în viața de zi cu zi a oamenilor, nu peste doi, trei, cinci sau zece ani… Una peste alta, se află pe plus și ar trebui lăsat să-și continue mandatul. Dacă ar fi trecut deja de jumătatea mandatului și ar fi luat decizii care să înrăutățeasca viața oamenilor, cum a fost creșterea TVA, tăierile de salarii, impozitarea pensiilor, aș înțelege ca lumea să vrea să-l dea jos, cu toate că a abrogat ordonanța, dar așa, nu este normal și nici bine ceea ce se întâmplă.  Oare nu ar fi cazul ca toate acestea să înceteze, nu-i așa domnule președinte?

Recomandările redacției