Meciul anului în fotbalul arădean a umplut până la refuz Arena „Motorul” din Aradul Nou. Dinamo era după 11 ani din nou față în față cu UTA într-un meci oficial, miza fiind un loc în optimile Cupei României la fotbal, iar spectacolul a fost de o calitate superioară. Multe ocazii de-o parte și de cealaltă și un deznodământ, până la urmă, previzibil.
Ambele combatante au făcut un mix între titulari și rezerve, peste trei, respective patru zile bucureștenii jucând în campionatul Ligii 1 cu Voluntari, iar „Bătrâna Doamnă” cu Daco Getica, în runda a 9-a a eșalonului secund.
Combatantele au trecut peste momentele de tatonare și prima ocazie mare s-a născut după 6 minute. Moise a centrat din corner, Melinte a reluat slab din 7 metri și Straton a intervenit salvator. Dinamoviștii au fost mai pragmatici și au marcat la prima oportunitate. În minutul 13, Nistor a pasat pe culoar, Moldoveanu a preluat bine și l-a bătut pe Bolboașă cu un șut puternic din 14 metrri ușor la­teral dreapta. Gazdele nu s-au descurajat și au egalat după numai 5 minute. Buhăcianu l-a driblat scurt pe Ciubotariu în stânga, a pasat la colțul scurt, de unde Moise a reluat în plasă cu toată opoziție lui Puljic.
Apoi s-a jucat pe contre, cu „câinii roșii” ceva mai periculoși în careul advers. Moldoveanu și Montini au apărut la finalizare după centrări din stânga, dar Bolboașă a fost mereu la post. Dincolo, Buhăcianu a trecut de puțin de întâlnirea cu un balon centrat în forță de Moise.
Actul secund s-a reluat de la 1-1 cu o situație importantă pentru oaspeți. Nistor a centrat din corner și M. Popescu a reluat cu capul de puțin alături. Arădenii au replicat printr-o reluare a lui Rus peste poartă după pasa lui Buhăcianu. Contrareplica a venit cu golul de 1-2. Sorescu i-a pasat lui Nistor, care a marcat cu un șut în cros, din 8 metri ușor lateral dreapta. UTA nu a avut replică, iar Necuțescu putea mări avantajul oaspeților, dar șutul din colțul careului de 6 metri a fost reținut de Bolboașă.
1-3 avea să fie, totuși, în minutul 82, atunci când Neicuțescu a pătruns în viteză de pe dreapta până la 15 de metri, de unde a trimis cu stângul pe lângă Bolboașă. O „torpilă” a lui Melinte din lovitură liberă de la marginea careului a fost singura șansă a arădenilor să revină în joc, dar mingea s-a dus de puțin peste poartă. Așadar, „câinii roșii” nu s-au lăsat surprinși la Arad de o formație ambițioasă utistă, dar cam atât.
Formații oficiale:
UTA: Bolboașă – A. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Lorenzi, Isac (90+3 Vulturar) – Ursu (90+2 Oroian), Moise, Buhăcianu – Rus (67 A. Ioniță). Antrenor: Laszlo Balint.
Dinamo: Straton – Ciubotariu, Puljic, Popescu, Corbu – Răuță (79 Bru), I. Filip, Nistor – Sorescu, Montini (55 Neicuțescu), Moldoveanu (64 De Moura). Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
Arbitri: Horațiu Feșnic – Alexandru Cerei (ambii din Cluj), George Neacșu (Curtea de Argeș).
Observatori FRF: Dan Jiga (Bistrița), Călin Orbonaș (Hunedoara).

Recomandările redacției