Nu mai puțin de 11 firme se luptă pentru asfaltarea străzilor din Păuliș și Sâmbăteni

0
432

Într-unul din numerele trecute ale ziarului nostru vă informam că, în vara aceasta, vor începe lucrările de asfaltare a opt kilometri de străzi comunale. Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș, susținea în cadrul unui interviu că sunt vizate drumuri din localitățile Păuliș și Sâmbăteni, proiectul fiind  în valoare de 1.220.000 de euro. „Proiectul a fost depus pe submăsura 7.6, infrastructura rutieră. Vrem să asfaltăm opt kilometri de drumuri din cele două localități, în cadrul proiectului urmând să se realizeze, de asemenea, podețe și rigole. Contractul de finanțare s-a semnat în cursul lunii decembrie, urmând ca în perioada imediat următoare să fie organizată licitația. Dacă totul decurge normal, începând cu luna iunie se poate începe asfaltarea. Trebuie spus că dacă reușim să asfaltăm străzile cuprinse în acest proiect, vor mai rămâne neasfaltate în toată comuna, străzi cu o lungime de aproximativ șapte kilometri”, susținea primarul.
Timpul a trecut și nu mai puțin de 11 firme de construcții s-au arătat interesate de obținerea contractului. „Pentru asfaltarea celor opt kilometri de drumuri, patru în localitatea Păuliș și patru în Sâmbăteni, au depus oferte 11 firme. Este vorba despre firme atât din județul Arad, cât și din județele Hunedoara, Timiș și Bihor. Ofertele au fost depuse on-line, de achiziții ocupânduse societatea Interlegal. În funcție de criteriile de performanță și preț se va obține contractul de lucrări. Sperăm că vom putea face lucrarea la un preț cât mai mic și de o calitate foarte bună”, a declarat primarul Ioan Turcin.
Se lucrează la rigole și căi de acces în curți
În continuare, acesta a ținut să menționeze că în momentul de față se lucrează la finalizarea unui proiect început în trecut, care a constat în asfaltarea a șapte kilometri de străzi. „La străzile asfaltate în cadrul acelui proiect trebuie să facem recepția în această vară, motiv pentru care se lucrează pentru finalizarea lui, prin realizarea de rigole și accese în curțile oamenilor”, a mai spus primarul.
Având în vedere că autoritățile locale promiteau că vor face toate demersurile necesare pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună, la sfârșitul lunii februarie s-a făcut primul pas în acest sens. „În ultima parte a lunii trecute s-au depus încă două proiecte, care vizează asfaltarea tuturor străzilor din comună și realizarea a 12 kilometri de trotuare din pavele, care să asigure cetățenilor comunei noastre condiții decente. Vrem astfel să schimbăm aspectul localităților”, a încheiat Turcin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.