Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac au descoperit nu mai puţin de 36 de migranţi, ascunşi în remorca unui automarfar încărcat cu produse de sticlărie, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.
Astfel, luni noaptea, la cinci minute după miezul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul turc Yunus E., în vârstă de 47 de ani, şofer al unui automarfar înmatriculat în ţara de origine. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 25 de paleţi cu produse de sticlărie din Turcia pentru o firmă din Olanda.
„Cu ocazia controlului exterior al automarfarului, colegii mei au constatat că sigiliul aplicat pe compartimentul marfă prezenta urme vizibile de deteriorare, fapt pentru care lucrătorii noştri au procedat la un control amănunţit al remorcii. Cu această ocazie, în compartimentul marfă au fost descoperite ascunse, peste paleţii încărcaţi cu marfă, 36 de persoane (32 bărbaţi, o femeie şi trei copii). Şoferul, împreună cu cele 36 de persoane, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”, informa comisar şef Daniel Iancu, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
În urma verificărilor s-a constatat că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni sirieni, cu vârstele cuprinse între 8 şi 51 de ani, care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.
Poliţistii de frontieră au întocmit sirienilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar cetăţeanului turc, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

Recomandările redacției