„Nu o să vină nimeni să-ți facă proiecte și să le și depună”, afirmă Marius Viorel Groza, primarul comunei Pleșcuța

0
656

În urmă cu câteva zile am fost pe Valea Crișului Alb. Primul popas l-am făcut la Pleșcuța. Prima surpriză a fost că nu am mai găsit clădirea primăriei. Este dărâmată, îmi fac eu o idee. Însă am văzut constructorii, care erau în toiul lucrărilor. Luaseră acoperișul și practic au început aproaape de la zero. Doar zidurile au mai rămas aici. Dau față cu primarul, care era îmbrăcat în haine de lucru, aproape ca muncitorii. Era în mjlocul acestora și peste câteva minute au apărut trei Cifaroame încărcate cu beton. Tocmai se turna planșeul, pe o Capelă care se ridică de la temelie. Primarul Marius Viorel Groza ne însoțește într-un birou provizoriu, până la finalizarea acestui obiectiv. Domnul primar ne-a precizat că lucrarea va fi finalizată până în luna septembrie. „Iar reabilitarea sediului era un lucru normal“, a precizat primarul Groza.

 • Domnule primar, dacă tot ne apropiem de finalul mandatului, ați putea să ne faceți un bilanț? Cum credeți că veți rămâne în istoria comunei?
 • Ei, fiecare care a fost în acest scaun a făcut câte ceva pentru comună. Care cum a putut. Dar, eu vreau să vorbesc acum de experiența mea și de faptele mele. Eu știu un lucru: dacă nu faci proiecte, nu îți face nimeni și nici nu ți le depune. Asta înseamnă să te implici. Iar rezultatele sunt cele pe care le vedeți. Iar eu cred că acestea vorbesc de la sine.
 • Aș vrea să vă pun o întrebare, dar la care să răspundeți sincer. Dacă ar fi fost alt primar, credeți că ar fi făcut mai mult decât dumneavostră?
 • Nu știu ce să spun și nu vreau să fiu acuzat de lipsă de modestie. Însă vă spun că nu am văzut pe fiecare ce a făcut fiecare în amănunt.
 • Dar să intrăm în subiectul nostru de astăzi și să ne spuneți câteva dintre cele ce s-au realizat în comună în timpul acestui mandat.
 • Am asfaltat străzi în Pleșcuța, Rostoci, Dumbrava, și jumătate din satul Tălagiu. De asemenea, în proporție de 95% am rezolvat și problema aducțiunii de apă. Mai sunt mici retușuri. Avem până acum 80 de branșamente făcute. Eu estimez că se vor branșa cam 70 % și acestea vor fi localiățile Tălagiu, Aciuța și Pleșcuța. Mai avem aprobat un proiect de reabilitare școală la Tălagiu, iar lucrarea va începe deja în acest actual mandat al meu. Suntem în plin avânt în ce privește reabilitarea sediului primăriei, alăturat am construit grădinița pentru copii, care are prevăzută și o colnă pentru lemne de foc. Tot la Pleșcuța vom realiza o capelă mortuară de la temelie. Avem proiectul cu toate avizele, așteptăm doar sursa de finanțare pentru străzi în satele Aciuța, Tălagiu și Dumbrava. De asemenea, vor fi prevăzute și trotuare de acces și șanțuri. Am mai achiziționat un tocător de resturi vegetale. Suntem foarte aproape de a achiziționa și un utilaj multifuncțional prin programul GAL. Acesta ne-ar fi foarte utill pentru feluite lucrări mai mici. Avem prevăzut tot pentru acest an demararea lucrărilor de reabilitare a școlii din Tălagiu.
 • Cu programul de cadastrare care este situația?
 • Suntem în plin proces și la acest capitol. Acum avem peste 2.700 de imobile la care avem deja făcute CF-urile., iar 2.500 sunt în lucr și mai avem 8.000 de făcut. Deci, primarul împreună cu aparatul din subordine nu a stat cu mâinile încrucișate, la soare. S-a muncit mult și cu folos.
  Noi mai spunem că toate acestea se văd pe teren cu ochiul liber. Încă de la intrarea în comună se dovedește că primarul este un adevărat gosdpodar. În acest mod, de altfel și cei mai mulți cetățeni din această comună vorbesc despre realizările. primarului.
  – Și acum în final vă adresăm ultima întrebare și anume dacă mai candidați pentru un nou mandat de primar?
 • Evident că da. Mai am atâtea proiecte pentru cetățenii mei, pe care vreau să le duc la bun sfârșit.
 • Vă mulțumim și vă dorim succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.