Nu prea dă bine afară, ce fac unii

1
490

de Voicu Sida

„Păi unde-i lege, nu-i tocmeală!”, zice o vorbă din bătrâni. Avem Decret lege și Ordonanțe militare, har Domnului, sunt vreo opt – nouă la număr. Dar ele trebuie respectate așa cum sunt, pentru că toate sunt pentru binele și în favoarea noastră, scopul lor fiind acela de a evita să ne contaminăm cu acest nenorocit de Coronavirus. Însă sunt unii oameni care ignoră și nu respectă Decretul și Ordonanțele. Și, în acest mod ne fac și nouă rău, nu doar lor. Ba mai mult, spun: „Că nu e nimic măi fraiere!” „Cum nu e nimic, că uite mor oameni pe capete, uită ce se întâmplă în lume”, zicem noi. Dar să revenim la subiectul nostru de azi. Este vorba de ce a pățit o persoană, când s-a dus să sape în propria grădină. Omul nostru ne relatează. „M-au oprit două persoane îmbrăcate în uniformă. Eu eram cu hârlețul la mine pe umăr și are loc următorul dialog”:
– Unde mergeți?
– La grădină.
– Știți că nu aveți voie să ieșiți din casă.
– Da, știu, dar în grădina proprie pot să mă duc, că nu intru în contact cu alte persoane.
– Aveți certificatul de producător?
– Pentru ce?
– Să știm dacă mergeți la grădină…
De aici n-am mai putut să ascult persoana care îmi relata cele întâmplate. Că a început să vorbească urât la adresa celor două persoane.  „Auzi domnule să-mi ceară certificatul de producător că mă duc în grădină să lucrez”. Domnule din păcate ăștia sunt unii oameni, zicem noi. Dacă ar fi fost alții mai buni, știau când se cere certificatul de producător. Omul noastru nu a dorit să ne spună cine și de unde sunt cele două persoane. De la Jandarmerie, de la Poliția Na­țională, de la Poliția Locală, de la Armată. Acestea ar fi variantele. Fiindcă întâmplarea s-a produs în mediul rural este foarte probabil ca cei doi oameni în uniformă să fie de la Poliția Locală. Dacă se procedează în acest mod este destul de urât. Să nu se înțeleagă altceva. Legea e lege și trebuie respectată, atunci când se impune acest lucru. Concluzia este să ieșiți la drum să dați amenzi celor care încalcă prevederile legale și poate nu vom simți așa tare… criza. Că vin bani la buget din amenzi. Când vor veni acești bani rămâne de văzut… 

1 COMENTARIU

  1. ÎN POLIȚIA LOCALĂ (ȘI ÎN GENERAL LA BUGETARI) ANGAJĂRILE SE FAC NUMAI PE PCR (PILE, CUNOȘTINȚE, RELAȚII). CEI MAI MULȚI SUNT HABARNIȘTI ÎNCUIAȚI LA CAP. NU APLICĂ „SPIRITUL LEGII”, CI „LITERA LEGII”. TIPIC SLUGILOR FĂRĂ COLOANĂ VERTEBRALĂ, CARE-ȘI TEM POSTUL ȘI NU VOR COMPLICAȚII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.