La Tribunalul Caraş-Severin au fost audiaţi, ieri, cei cinci martori citaţi în cazul Abel. Familia Buleu a înaintat cu această ocazie o cerere prin care solicită aprobarea unei noi percheziţii la casa lui Buleu din Sânpaul, acolo unde se zvoneşte că ar fi îngropat cadavrul afaceristului Abel Apostol.
Primul martor audiat, Denis Paşca, în vârstă de 19 ani, a ajuns cu trenul la Reşiţa, în cursul dimineţii. Acesta a fost dus de la Arad cu mandat, însoţit de doi jandarmi. Deşi nu s-a prezentat la audierea precedentă, susţinând că ducea lipsă de bani, Paşca îşi menţine declaraţia dată în faza de urmărire penală, pe 9 mai:  „ precizez că după stingerea incendiului am mai rămas două zile în pădurea din Vladimirescu, imediat după ziua de 1 mai. Nu am văzut alte maşini suspecte sau persoane suspecte la faţa locului şi nu cunosc decât ce s-a reflectat în media. Am relatat organelor de cercetare penală că am auzit o explozie, după care am văzut un incendiu. Nu am examinat personal locul incendiului”.  Conform celor relatate precedent, martorul era împreună cu prietenii la pădure, în noaptea de 1 mai, noapte în care se presupune că ar fi avut loc incendiul şi în care tinerii ar fi anunţat Pompierii.

Emilia Flueraş, ultimul martor audiat ieri, a declarat la proces că ar fi vorbit cu Alina Buleu cam la o săptămână după crimă, iar că aceasta ar exclamat: „nu putea să moară omul ăla dintr-o palmă!”.

Avocatul familiei Apostol, Dan Vasile Ungureanu, susţine că Buleu ar l-ar fi transportat pe Apostol, inconştient, cu maşina, după care a incendiat maşina în pădure pentru a distruge probele ADN. Ungureanu crede că  trupul neînsufleţit al lui Abel Apostol  ar fi fost îngropat în fundaţia casei lui Buleu din Sânpaul, încimentat sub conducta de racordare la apă. În acest sens va fi citat martorul care a observat acolo lumină în noaptea de 1 mai. Magistratul a amânat deci eliberarea mandatului de percheziţie până la audierea martorului-cheie.

Următorul termen fixat este 30 ianuarie.
(G.A.)

Recomandările redacției