Nu trebuie pătată uniforma M.A.I. cu asemenea practici

0
629

VOICU SIDA 

Nu trebuie privite anumite informații cu răutate atunci când apar în mass-media sau pe diferite rețele de socializare și TV. Nu demult a fost mediatizat cazul celor doi indivizi, polițiști care au omorât pur și simplu o persoană de 63 de ani. Victima nu a comis nici o crimă, nu a tâlhărit pe nimeni, nu a jefuit nici o bancă, nu a amenințat pe cineva cu vreo armă, ci pur și simplu nu a purtat mască împotriva Covid. Nu cred că trebuia să moară pentru așa ceva. Cazul s-a petrecut în Pitești. Nu a întârziat nici șeful lor, ministrul Bode să iasă pe posturile de televiziune să spună că se vor lua măsuri împotriva lor. Deși au fost reținuți, nu va trece prea multă vreme și îi vom vedea din nou în libertate.

Tot la televizor, un reprezentant al celor doi indivizi spunea că nu este bună încadrarea. Se poate și așa… Probabil de aceea, tot un rahitic de polițist din Piatra Neamț pune la pământ o altă persoană pentru că nu avea masca pusă. Dar persoana o avea asupra lui, numai că atunci a pus-o în buzunar. Polițistul nu a avut nici fizicul, dar nici pregătirea necesară de a-l pune pe om la pământ, așa că a cerut ajutorul de la ceilalți șacali, colegi de-ai săi, care nu erau rahitici.

Iată ce ne-a mărturisit un român ce este de 40 de ani în America: „Dacă la noi , aici în America, s-ar fi întâmplat așa ceva erau încadrați imediat la tentativă de omor. În timp ce în România îi pune piciorul pe gât și îl omoară, iar polițiștii se află în continuare printre noi. Ce fel de justiție este în țara aceasta?“.

Parcă v-am mai precizat: să știți că eu simpatizez uniformele militare și pe cei care le poartă. Cei care le respectă și au un comportament exemplar, să o poarte cu mândrie.

Mă aflam într-un magazin, într-o localitate de pe Valea Crișului, respectiv în Buteni. Am intrat să îmi cumpăr o sticlă de apă pentru că eram ars de sete. O desfac și o duc la gură să beau cu poftă. Dintr-o dată văd un, credeți-mă că îmi vine greu să rostesc cuvântul polițist. Mai ales când îi văd pe unii, cum este și cazul celui din Buteni, care se cred niște Dumnezei printre muritori. În timp ce sorbeam cu sete apa din sticlă, aud o voce: „Vă rog să vă puneți masca, că am ajuns să ne tragem de șireturi“. Fără să zic nimic, l-am măsurat cu privirea și am zis în gândul meu că atâta poate omul. Îmi imaginez oare cum și-ar fi închipuit polițistul din magazinul din Buteni, deși nici măcar nu era sectorul lui acolo, că aș putea să beau apă având masca pe gură? Nu sunt o persoană care are ceva împotriva purtării măștii. Dimpotrivă: o port și eu mereu, respect toate măsurile de prevenție și sunt un adept al vaccinării. Însă există și momente când nu putem fi absurzi, cum este acela când bem apă. Atunci chiar nu putem avea masca pe gură, așa cum pretindea domnul polițist. Acesta este motivul pentru care în acel moment mi-am dat jos masca, nicidecum pentru a mă trage de șireturi cu organul legii.

Întâmplarea am povestit-o și unui șefuț de-a lui, dar ca și când am vorbit cu pereții. Probabil este vorba de corupție, nu au respect față de cetățean. Am zis că probabil mă voi duce la Șeful de decizie.

VOICU SIDA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.