asistatiZeci de mii de asistaţi social are jude­ţul Arad, numărul acestora fiind în creştere faţă de alte perioade ale anului. Ultima situaţie statistică a Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) arată că, la începutul lunii noiembrie, 112.147 de arădeni au primit de la stat ajutoare sociale, indemnizaţii şi diferite alocaţii. În alte luni ale anului, numărul asistaţilor social a fost mai mic chiar cu două mii de persoane. Într-o lună, cei peste 112 mii de arădeni au primit de la stat, în total peste 13,1 milioane de lei, acesta fiind bugetul Aradului pentru asistaţii social, pentru o lună de zile.
Din totalul prestaţiilor sociale plătite în judeţul nostru, 75.666 sunt alocaţii de stat pentru copii şi 25.077 drepturi pentru persoane cu handicap, indemnizaţii şi plăţi pentru însoţitori.
Ajutor social primesc un număr de aproape 3.500 de arădeni, bugetul pentru acest tip de ajutor de la stat fiind de aproape 700.000 de lei. De asemenea, de alocaţie de susţinere a familiei, în baza Legii 277 din 2010 beneficiază un număr de 2.372 de persoane. S-au mai acordat indemnizaţii lunare de hrană pentru persoanele infectate cu HIV, în număr de 135, alo­caţii de plasament – aproape 800 şi câteva zeci de subvenţii pentru asociaţii şi fundaţii arădene.

Recomandările redacției