Numărul arădenilor fără loc de muncă este în continuă creştere

0
233

somajJudeţul are mai mulţi şomeri decât acum o lună, după cum arată statisticile oficiale. Conform datelor furnizate de reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, în prezent, Aradul are în evidenţe un număr de 7.358 de persoane fără loc de muncă.

Dacă luna ianuarie a adus o creştere cu peste 300 de persoane, de la 6.864, la 7.200, în prezent, numărul şomerilor este de 7.358, din care, 3.284 sunt femei. Rata şomajului a ajuns la 3,48 la sută. Din totalul şomerilor, 3.407 sunt şomeri indemnizaţi, în timp ce 3.951 nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj de la stat.

În cursul anului trecut, şomajul la nivelul judeţului nostru a fost în continuă scădere, până în luna octombrie când, după o serie de disponibilizări, sute de arădeni au devenit şomeri. În evidenţele agenţiei figurau la începutul lunii octombrie, un număr de 6.400 de şomeri, iar la începutul lunii noiembrie, numărul acestora a crescut la 6.821. Chiar dacă numărul arădenilor fără loc de muncă a crescut, Aradul se situează în continuare în rândul judeţelor cu rată scăzută a şomajului.

Mâine, de la ora 9.00, la Galleria Mall, arădencele sunt aşteptate la Bursa Muncii pentru femei. Aproximativ 600 de locuri de muncă vor fi oferite de angajatorii participanţi la acţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.