Numărul arădenilor încadraţi în grad de handicap este în creştere

0
313

handicap

Mii de persoane cu dizabilităţi din Arad sunt în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Un raport al instituţiei arată că în ultimii doi ani, numărul arădenilor care beneficiază de prestaţii sau servicii sociale este în creştere. Din peste 13 mii de persoane cu handicap, cea mai mare parte suferă de dizabilităţi fizice, vizuale şi probleme psihice.

„Persoanele cu dizabilităţi neinstituţionalizate, în funcţie de gradul de handicap, beneficiază de prestaţii sociale şi facilităţi în scopul compensării gradului scăzut de autonomie personală. (…) Se observă o creștere cu 4,84% a numărului de persoane cu handicap care au beneficiat de evaluare în anul 2014, față de anul 2013“, se arată într-un raport al DGASPC Arad, prezentat de Erika Stark, directorul instituţiei.

Astfel, statisticile oficiale arată că, cei mai mulţi arădeni suferă de dizabilităţi fizice – 3.316, somatic – 2.320 şi vizual – 2.604. De asemenea, 2.285 de persoane sunt încadrate în handicap din cauza unor boli psihice, mintale sau associate.

În situaţia arădenilor cu dizabilităţi sunt în evidenţă şi 102 persoane care suferă de HIV/SIDA.

Instituţia are în evidenţă şi un număr de 1.459 de copii care suferă de dizabilităţi, 590 dintre aceştia fiind încadraţi într-un grad de handicap grav, iar 575, în grad de handicap mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.