În dimineața de 18 noiembrie, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cuprinzând date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, la nivelul Județului Arad erau înregistrate următoarele valori ale infecției cu virusul SARS-CoV-2

Numărul total de infectări, respectiv cel al infectărilor de ultima raportare, diferă în cazul raportărilor DSP Arad/INSP (Institutul Național de Sănătate Publică) din cauza orelor diferite de raportare/preluare a datelor din aplicația informatică folosită de cele două instituții.

Situația cazurilor de Covid-19  în județului Arad din 2 iulie, până în prezent. Astfel în Arad sunt 8.27, Chișineu Criș 4.72, Curtici 5.49,  Ineu 9.32,  Almaș 9.80, Apateu 7.50,  Buteni  8.51, Chisindia 11.39, Dieci 7.89, Fântânele 7.80, Felnac 9.65, Frumușeni  10.68, Livada  6.35, Șiștarovăț 12.79, Șofronea 6.05, Vladimirescu 7.77, Zimandu Nou 7.86.

În județul Arad au existat din  02 iulie până în prezent 5262 de persoane vindecate și  294 de persoane decedate.

,,Conform Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, art. 3, definiţiile termenilor „carantină” şi „izolare” sunt următoarele:

carantina persoanelor – măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, constând în separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau la locația declarată de către persoana carantinată, stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei carantinate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege;

izolarea – măsură care constă în separarea fizică a persoanelor afectate de o boală infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive, la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată, într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament, după caz, măsură instituită în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate pe baza consimțământului persoanelor sau, în lipsa acestuia, prin decizia individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei izolate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege’’ au cominicat cei de la IPJ Arad.

Un alt cadru medical a fost răpus de noul tip de virus, din nefericire este al cincilea cadru medical din județul Arad care pierde lupta cu boala. Medicul de familie din Ineu Leonora Tripa a fost în prima linie în lupta cu virusul. Nu se cunosc informații cu privire la starea sa de sănătate, dacă suferea de alte boli asociate.

„A plecat dintre noi la cele veșnice, medicul de familie, Tripa Leonora! A fost în prima linie în acest război cu pandemia, dar astăzi a pierdut lupta vieții. A fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici de familie din orașul Ineu, fiind cunoscută ca o persoană care era aproape de pacienți. Orașul Ineu a mai pierdut un om deosebit. Sincere Condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească!”, a precizat primarul orașului Ineu, Călin Abrudan.

Recomandările redacției