Numărul de amenzi în ceea ce privește accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată a crescut considerabil în anul 2021

0
211

Cetățenii din cartierele rezidențiale au semnalat o mulțime de probleme în ceea ce privește infrastructura rutieră și producerea disconfortului fonic.
Principalele probleme au fost traficul greu desfășurat fie în absența autorizațiilor și vignetelor de acces, fie pe alte rute decât traseele aprobate prin prevederile HCLM Arad nr. 303/2016, modificată.
Deși frecvența sesizărilor cetățenilor nu a crescut, Direcția Generală Poliția Locală a luat act de faptul că problemele se mențin în aceleași zone și, drept urmare, a intensificat acțiunile de verificare, atât ziua, cât și noaptea.
Drept urmare, în primele 9 luni din anul 2021, au fost aplicate 783 de amenzi, mai mult decât dublul numărului de amenzi pentru nerespectarea normelor cu privire la accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone consemnate în tot anul 2020 (296) și peste triplul celor aplicate în 12 luni din 2019 (213). Totuși, la finalul a trei trimestre din anul în curs, se constată o diminuare moderată a traficului ilicit în cartierele cele mai expuse, fapt ce indică necesitatea unor acțiuni sistematice, în absența cărora, șoferii contravenienți își vor face din nou un obicei din încălcarea prevederilor HCLM 303/2016.
În următoarele luni, serviciile de ordine publică, circulație și parcări, sprijinite de dispeceratul poliției locale, vor continua trendul de intensificare progresivă a verificărilor zilnice ce îi vizează pe acei conducători auto care afectează infrastructura rutieră ori produc disconfort fonic locuitorilor din cartierele rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.