Numărul mare de infectări cu coronavirus ar putea duce la sistarea cantonamentelor

0
237

Canoistul Victor Mihalachi, unul dintre sportivii calificați în proba de 1.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, săptămâna trecută, că este îngrijorat de faptul autorităţile ar putea lua din nou măsura evacuării sportivilor din cantonamente, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus, lucru care ar duce la sistarea pregătirilor.
„Ne lipsesc concursurile. Este nevoie de experienţă, mai ales pentru colegul meu (n.r. – Cătălin Chirilă). El este la început de drum şi are nevoie de competiţii. Însă incertitudinea asta e greu de gestionat pentru noi. Depunem foarte mult efort la antrenamente şi stăm cu grijă că poate iar ne trimit acasă şi nu vom mai face pregătire deloc… este greu de gestionat“, a spus Mihalachi.
„Nu mă gândesc la adversarii de la Tokyo, mă gândesc doar ca noi să avem condiţii optime de pregătire şi să fim sănătoşi. Pentru că e destul de greu în prezent să te aperi, să te protejezi. În aer liber nu ne antrenăm cu mască, pentru că nu avem cum. Însă stăm destul de izolaţi, ăsta e avantajul nostru în baza de pregătire. Încercăm să ne protejăm atât de mult cât putem“, a adăugat el.
Totodată, celălalt component al bărcii calificate la JO, Cătălin Chirilă, a declarat că obiectivul celor doi ca echipă este la Tokyo este câştigarea unei medalii.
„Visul oricărui sportiv este o medalie la Jocurile Olimpice. Noi ne-am stabilit acest obiectiv, o medalie, din momentul în care am format acest echipaj. Noi vom lupta pentru aurul olimpic la Tokyo. Pentru mine acest sport înseamnă absolut totul, îmi dedic tot timpul antrenamentelor pentru a obţine ceea ce îmi doresc. Chiar dacă există această nesiguranţă, adică posibilitatea ca Jocurile Olimpice să se anuleze, noi ne pregătim în continuare cu aceeaşi seriozitate. Este destul de complicat, pentru că apar gânduri privind anularea unor competiţii“, a precizat el.
Rüben Onișor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.