Nume nou la Prefectură: funcție pentru Olimpia Popa

0
600

Nume nou la Prefectura Arad, după ultima ședință de Guvern, de joi. Schimbările sunt de așteptat, după ce Florentina Horgea și subprefectul Vasilică Damian și-au anunțat demisiile, pentru perioada imediată de după alegerile prezidențiale.

Cabinetul condus de Orban a hotărât deja schimbări la nivel de prefecturi în țară. Astfel, pentru Arad, s-a luat act de propunerea de încetare a detașării – înaintată de Florentina Horgea de ceva timp și s-a propus încetarea exercitării funcției de subprefect a lui Vasilică Damian. La capitolul numiri, deocamdată, Guvernul a făcut o singură numire pentru funcția de subprefect. Olimpia Popa a fost detașată cu caracter temporar pe funcția de subprefect al județului. Aceasta lucra în cadrul Consiliului Județean Arad, ca șef serviciu corp control.

Deocamdată, funcția de prefect este vacantă, iar următoarea ședință a Guvernului ar putea să fie hotărâtoare în acest sens. Numele vehiculat pentru funcția de prefect este Gheorghe Stoian – actual administrator al județului. Însă, potrivit unor informații, Gheorghe Stoian nu deţine calitatea de înalt funcţionar public, o condiție obligatorie pentru a putea ocupa funcţii de conducere în Instituția Prefectului. În acest sens ar fi necesar un curs de înalt funcționar public. Totuși, prin detașare de la administrația județeană, se pune în discuție posibila trecere peste condiția cursului de înalt funcționar public, în cazul lui Stoian. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.