ptfO parte a „băieţilor deştepţi” din industria cărnii au fost prinşi săptămâna trecută, procurorii DIICOT au reuşit să dea de capătul unei reţele care ani în şir a introdus în ţară carne şi produse din carne, inclusiv peşte, cu termenul de valabilitate expirat. Conform celor relatate de „Evenimentul zilei”, acestă adevărată „mafie a cărnii” îşi asigurase sprijinul unor funcţionari corupţi din interiorul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, al unui poliţist de frontieră şi al altor persoane a căror identitate nu a fost divulgată pentru a nu prejudicia ancheta. Sursa amintită informează că pe lângă doi funcţionari de la ANSV care îi puneau în gardă pe membrii reţelei transfrontaliere cu privire la controalele ce urmau a fi făcute, „poarta ţării” le era deschisă traficanţilor prin Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand de comisarul-şef Nicolae Marius Onica. „Ori de câte ori era de serviciu comisarul-şef Onica Nicolae Marius, reţeaua putea introduce numeroase transporturi cu carne stricată fără ca măcar să figureze în vreo evidenţă şi fără să aplice sigiliul pe mijlocul de transport. Abia când ajungeau la una din firmele destinatare, erau întocmite în fals documentele care să ateste achiziţiile şi livrările fictive între mai multe firme, pentru a ascunde provenienţa intracomunitară”, arată Evenimentul zilei.

Potrivit sursei, ajutorul dat de poliţist reiese şi dintr-o convorbire a lui Sorin Seleşiu (arestat în această cauză), cu Daniela Georgeta Grumăzescu, administratorul SC Gidacom SRL Iaşi şi membră a reţelei de traficanţi, Seleşiu anunţând-o pe Grumăzescu că autocamioanele vor intra în România în funcţie de momentul în care va fi de serviciu „doctorul”, identificat de anchetatori ca fiind comisarul-şef Onica. Conform sursei, Onica asigura şi protecţia pe traseu, astfel că la un control în trafic, deşi intraseră mai multe transporturi ilegale, autorităţile au reuşit să depisteze doar unu.

  • Cris spune:

    Interesanta coincidenta…autorul acestui „inscris” recte Gigi Puiu alocuit pe aceeasi strada (ulita) din Sicula cu comisarul SEF Onica….vecini deci

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției