Numele Vioricăi Dăncilă și al lui Răzvan Cuc, în dosarul șpăgilor de la Arad

1
703

Potrivit unor stenograme prezentate de Digi 24, în dosar apar și numele fostului Ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, și al fostului premier, Viorica Dăncilă. Aceștia ar fi intervenit personal pentru anumite numiri în posturi cheie la Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP).

DNA arată că posturile de la DRDP, de la șefi la lucrători necalificați, erau ocupate contra unor sume de bani strict la recomandarea PSD. Fiecare nou angajat plătea o taxă la partid. Spre exemplu, 5000 de euro costa o  promovare de concurs.

„Ăștia de la Moravița, eu cu un prieten de-al meu cu care am vorbit și data trecută, cinci mii-cinci mii”, i-ar fi transmis Bogdan Munteanu, șeful biroului încasări de la DRDP, inculpat în dosar, lui  Dorel Căprar, în luna august 2019, potrivit stenogramelor citate de Digi24.

Cu această ocazie, președintele organizației de partid, Dorel Căprar, i-a indicat în mod clar că sumele de bani provenite din mită să fie depuse la casieria partidului, urmând ca el să furnizeze personal inculpatului Cristian Ispravnic numele persoanelor care vor da mită pentru ocuparea posturilor.

Într-o altă stenogramă, din august 2019, Cristian Ispravnic spune clar că trebuie să dea curs solicitării ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care dorește ca toate posturile din Direcția Venituri a CNAIR și Departamentele Venituri din subordine să fie ocupate pe criterii politice.

De asemenea, numele Vioricăi Dăncilă apare în referatul procurorilor.

În ziua de 27.08.2019. Cristian Ispravnic a apelat-o pe Carmen Gheorghiță din cadrul D.R.D.P. Timișoara, comunicându-i să nu trimită documentele pentru numirea lui Mircea Lucaciu în funcția de șef al Departamentului Venituri, întrucât a intervenit în favoarea lui Mirel Pascu însăși Viorica Dăncilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.