În curând va începe sezonul nunților, însă din păcate nici aceste evenimente nu au scăpat de scumpiri. Viitorii miri au acum mari bătăi de cap, din cauza creșterii prețurilor, cu organizarea evenimentelor.

Unul dintre cele mai importante acesorii este rochia de mireasă care este mai scumpă în acest an, spun specialiștii în domeniu.

Dantela din aceste ținute este mai scumpă cu 140%, manopera rochiilor a crescut cu 100% iar costul utilităților este mult peste media anilor trecuți.  

Furnizorii de îmbrăcămite spun că în ciuda scumpirilor ei au mărit prețurile cu doar cu 20%. Altfel, și-ar fi pierdut clienții, așa că au preferat venituri reduse cu 50%.

Aceeași situație se regăsește pe piața bijuteriilor și pietrelor prețioase. Clienții sunt sfătuiți să cumpere verighetele cât mai repede pentru că prețul aurului a crescut de la o săptămână la alta chiar cu 5euro/gram. Pe piața restaurantelor și a cofetăriilor este la fel. Sunt ingrediente care și-au dublat sau triplat pretul și cu toate acestea furnizorii au măriri de preț pentru produsul finit între 10 și 15 procente.

E o asumare din teama de a pierde clientul dar când această asumare va periclita afacerile.

Sursa Observator.ro

Recomandările redacției