Aradul se situează pe locul 12 în topul celor mai populare oraşe din ţară pentru vegetarieni şi vegani. Cel puțin astfel arată datele făcute publice de platforma de rezervări online bookingham.ro, specializată atât în mâncăruri, cât și în alte servicii, inclusiv de înfrumusețare ori medicale.

Potivit site-ului citat, studiul a cuprins cele mai mari 30 de oraşe din ţară. Fiecare dintre acestea au primit câte un scor bazat pe interesul localnicilor pentru veganism şi vegetarianism, volumul de căutări, în funcţie de populaţie, şi numărul de restaurante cu opţiuni vegane şi vegetariene, raportate la populaţia oraşului.

Datele arată că Transilvania e cea mai populară regiune din România pentru vegani şi vegetarieni”, arată bookingham.ro.

Cluj-Napoca e cel mai popular oraş pentru vegani şi vegetarieni, în vreme ce Capitala se află pe locul 3, după Sibiu.

Din punct de vedere al restaurantelor care oferă diversitate pentru vegani şi vegetarieni, Aradul este pe locul 12 în top, după orașe precum Brașov (locul 4), Timișoara (locul 5), Bistrița (locul 6), Iași (locul 7) sau Oradea (locul 8).

Studiul nu cuprinde și numele unor restaurante unde se pot mânca specialități vegane sau vegetariene.

Potrivit bookingham.ro, „trendul ascendent al veganismului şi vegetarianismului se reflectă şi în alegerile românilor privind consumul de carne. Întrebaţi dacă observă modificări în cantitatea consumată, 39% dintre respondenţi au spus că mănâncă mai puţină carne în ultimii ani”.

Totuși, carnea continuă să fie un aliment important. 45% dintre respondenţii la chestionar au afirmat că mănâncă preparate din carne aproape în fiecare zi sau chiar zilnic. Dintre aceştia, 16% au spus că nu există masă la care să nu consume carne, arată sursa menționată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției