Paulis 1 Paulis 2 Paulis 3 Paulis 4Doamna profesoară Gheorghiţa Şerban, în calitatea domniei sale de res­ponsabil cu promovarea imaginii Şcolii Gimnaziale „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni, ne informează despre o minunată acţiune culturală şi umanitară desfăşurată de către profesorii şi elevii acestei instituţii şcolare. Este vorba  despre o activitate desfăşurată în data de 17 decembrie 2012, dar pe care nu am putut să o mediatizăm până acum deoarece atât Crăciunul, cât şi Anul Nou – zile declarate libere – au „căzut” tocmai în zilele de marţi-miercuri ale săptămânii, zile când vede lumina tiparului pagina specială dedicată comunei Păuliş. Prin urmare, mediatizăm astăzi această frumoasă acţiune a elevilor şi dascălilor de la Şcoala Ge­nerală „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni:
„Crăciunul ne aminteşte de co­pilă­rie, de bradul împodobit, de     bucuriile trăite în sânul familiei, de mirosul bucatelor aromate. Crăciu­nul este acea perioadă din an în care poate mai mult ca oricând trebuie să aprindem flacăra bună­voinţei în adâncul inimii noastre şi să devenim mai atenţi la proble­mele oamenilor din jur, oferindu-le mici bucurii celor a căror viață este mai grea. Însă mulţi copii şi bătrâni sunt privaţi de bucuriile sărbătorilor de iarnă. Ei nu au bunătăţi pe masă sau cadouri aduse de Moş Crăciun și toate acestea deoarece părinţii sunt prea săraci pentru a le cum­păra jucării şi dulciuri, iar bătrânii sunt uitați de toți dar cel mai trist este că sunt uitați chiar de familiile lor iar pentru ei zilele sărbătorilor de iarnă nu se deosebesc cu nimic de celelalte zile ale anului, trăite în lipsuri, sărăcie, frig şi tristeţe. Pentru a le încălzi sufletele în aceste zile, și în acest an, de la mic la mare la fel ca și în anii precedenți  elevii și personalul Școlii Gimnaziale „Sabin Manuilă” din Sâmbăteni și-au reamin-tit de cei defavorizați, și măcar acum în prag de sărbători au încercat printr-o acțiune umanitară să redea o urmă de speranţă și celor care au renunţat deja de mult la ea, deoarece este inuman să vedem anumite persoane, în special copii dar și bătrâni care suferă din cauza lipsurilor, și să nu le întindem o mână de ajutor.
Luni, 17 decembrie 2012, copiii și cadrele didactice au pornit cu co­linda pe la cei sărmani, împărțind câte un strop de bucurie și bunătate din suflet.
Toate acestea s-au putut realiza și cu sprijinul și bunăvoința sponsorilor: Școala Gimnazială „Sabin Manuilă” Sâmbăteni, Biserica Ortodoxă, Biserica Baptistă, Biserica Penticostală, firmele Pasăre Trans S.R.L.  și S.C. Anck Mark S.R.L. .S-au distribuit un număr de 45 de pachete, în valoare de 50 RON/pachet, bătrânilor și copiilor în dificultate.
Sperăm ca anul nou să ne aducă speranțe de mai bine și să reușim să ne continuăm drumul: „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea!”
În încheierea materialului de faţă, menţionăm dublul impact pe care l-a avut acţiunea elevilor şi dascălilor de la Şcoala Gimnazială din Sâmbăteni în rândul comunităţii locale. Pe de o parte, elevii au colindat pe la casele gospodarilor, fapt care ar corespunde unei acţiuni culturale. Pe de altă parte, împărţirea pachetelor cu alimente pentru cei sărmani corespunde unei activităţi umanitare. Însă, ambele dimensiuni ale activităţii prezentate mai sus se înscriu în mai largul obiectiv al educării elevilor în sensul devenirii acestora ca cetăţeni activi şi conştienţi, care să ducă mai departe râvna părinţilor şi dascălilor din comunitatea Sâmbăteniului.

Recomandările redacției