O altă interpretare a fazei de penalty de la Brașov: a fost implicat Burlă?

0
276

Maniera în care UTA a fost privată de toată punctele la Brașov, în condițiile în care minutul 90 a prins-o în avantaj i-a enervat la culme pe arădeni. De fapt, totul a plecat de la faza la care doi dintre arbitri s-au întrecut în decizii care de care mai contradictorii, inexpli­cabile pentru oricine.
La fața locului percepția a fost următoarea. În momentul în care Miron urmărea balonul aflat în aer, iar Istrati a căzut în careu ușor jenat de Manea, „centralul” Adrian Ilyieș (din Ploiești) a dat impresia că dorește să-i dea un nou cartonaș galben atacantului gazdelor pentru simulare. Sau cel puțin să-i dea un ultim avertisment verbal.  Asistentul Adrian Mărginean, din Aiud, a ridicat – însă – steagul și s-a îndreptat spre careul ardelenilor, semn că urmează să asiste la o lovitură de la 11 metri. Bineînțeles, atenția lui Ilyieș a fost captată, s-a apropiat de colegul său, care i-ar fi spus doar: „A fost penalty”.
Ploieșteanul a revenit asupra deciziei, a arătat punctul cu var și i-a dat „galben” lui Manea, semn că infracțiunea l-a vizat pe fundașul central utist. Dar, s-ar putea ca tușierul să fi văzut altceva și a avut ce vedea. Și pe imaginile Digi Sport se vede un gest nelalocul său al lui Bogdan Burlă, pentru ca după meci victima sa, Paul Iacob, să afirme: „Mi-a dat cu capul în gură”. Tânărul fundaș stânga nu a fost pedepsit în niciun fel și nici arbitrii nu au scris nimic în foaia de joc, dar s-ar putea ca asistentul să fi reacționat la acest incident și nu la cel dintre Manea și Istrati, de care, de altel, era mult mai apropiat Adrian Ilyieș.
În fine, ceva putred rămâne la mijloc, căci 9 din 10 arbitri nu dau penalty la așa-zisul duel dintre Manea și Istrati. În schimb, dacă a fost pedepsit gestul lui Burlă, de ce Manea a mai fost avertizat? Confuzie totală…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.