O altfel de Semlecana

0
243

semlecana-1Mulți ani la rând o deplasare la Semlac în fotbalul județean însemna fiori, îngrijorare și rețineri atât pentru echipele vizitatoare cât și pentru de­legațiile oficiale (arbitri, observatori). Era un loc unde atât valoarea echipei gazdă (de necontestat) cu Peii și Volocaru viori de primă mână, dar și presiunile trimise de pe banca tehnică și din tribune făceau ca majoritatea jocurilor din „groapa” de la Semlac să fie catalogate ca întâlniri de gradul zero .
Cu o primăriță harnică și, se pare, și iubitoare de sport, Letiția Stoian, Semlacului i s-a făcut cadou o nouă bază sportivă la ieșirea din localitate, spre Șeitin. O clădire nouă care adăpostește vestiare elegante, grupuri sanitare moderne, o tribună încăpătoare și….instalație de nocturnă.
Pe această bază se antrenează și evoluează o nouă echipă Semlecana, una formată din tineri, o echipă în care cel mai „bătrân” jucător are 21 de ani, pregătită fără nicio pretenție materială de antrenorul Adrian Condur, ajutat la meciuri de Petru Pinczes. Nea Peti, cum îi spun jucătorii, a fost pe vremuri jucător al Semlecanei.
Nu stau strălucit în clasamentul Ligii a V-a seria A, dar nici nu vor ceda. Au pierdut ultima partidă din anul acesta acasă cu Șeitin, rivalii lor de la 5 km distanță și nu au făcut un capăt de țară din asta. Poate dife­rența de scor a fost puțin exagerată, deseori jocul celor două echipe fiind răsplătit cu aplauze de tribuna plină. „Nu au niciun salariu, primesc 10 lei la egal si 30 de lei la victorie și o masă după meciurile disputate acasă. Sunt băieți ascultători și le place fotbalul. Ne ajută Primăria și câțiva oameni de afaceri”, ne-a mărturisit Adi Condur. „Veți mai auzi de câțiva dintre ei, vă promit”, a adăugat antrenorul Semlecanei, referindu-se la elevii săi.
Ioan Hamza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.