incendiuSfârşit de săptămână aglomerat pentru pompierii arădeni care au răspuns prompt la mai multe solicitări. Prima dintre ele a venit de la Sâmbăteni, acolo unde anexa casei parohiale din localitate a fost cuprinsă de flăcări. Cei prezenţi în casă au observat imediat incendiul puternic şi au sunat la 112 pentru a cere sprijinul pompierilor.
Aceştia s-au deplasat în zonă foarte repede şi au intervenit pentru stingerea focului.
„Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9, am fost solicitaţi printr-un apel de urgenţă la numărul unic 112 la o locuinţă, la intrarea în Sâmbăteni unde o anexă fusese cuprinsă de un incendiu. Ne-am deplasat la faţa locului cu două autospeciale de stingere şi opt subofiţeri deoarece exista pericolul extinderii la casa de locuit. Incendiul a fost violent şi s-a manifestat cu flacără deschisă şi a afectat cele două încăperi ale anexei. Focul a fost lichidat după aproximativ două ore, fără a fi afectat imobilul locuit”, a declarat căpitan George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Totuşi, la final s-au numărat şi pagubele. Acoperişul anexei a fost distrus după ce a ars în totalitate. În plus, instalaţia electrică, bunuri de tip mobilier şi aparatură electro-casnică aflată în cele două încăperi ale anexei au fost şi ele distruse de foc.
La finalul intervenţiei pompierii au deschis şi o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului. Din primele verificări se pare că totul a pornit de la instalaţia electrică care nu era izolată corespunzător. Pagubele se ridică la câteva mii de lei.
O altă solicitare pentru pompieri a venit de la Căpâlnaş. Acolo, un şofer din trafic a fost nevoit să oprească de urgenţă pe dreapta după ce autoturismul său a luat foc în mers. A reuşit să iasă la timp din maşină şi să sune la 112 şi câteva minute mai târziu maşina sa a fost cuprinsă de foc. Garda de Intervenţie Birchiş a ajuns rapid în zonă cu o autospecială şi patru subofiţeri şi au stins focul. Din păcate, autoturismul a fost distrus de incendiu în proporţie de 80 la sută. De vină a fost tot un scurtcircuit la instalaţia electrică.
Lucrările în agricultură ale unor oameni la Fântânele i-au pus în alerttă încă o dată pe pompieri. Localnicii au găsit un proiectil de 100 mm, neexplodat, cel mai probabil datând din al doilea război mondial. Oamenii au cerut ajutorul echipei de protecţie civilă iar acesta a fost ridicat şi va fi distrus într-un loc sigur.

Recomandările redacției