Redeschiderea mall-urilor a fost o bucurie imensă pentru foarte multe persoane, din toată țara. Arădenii nu au fost nici ei mai prejos, așteptând de mult acest moment. Astfel, odată cu magazinele redeschise și-a făcut apariția și prima faptă penală. Aceasta a fost sesizată în prima zi în care mall-urile s-au deschis și a fost comisă de către o arădeancă de 33 de ani, prinsă în timp ce încerca să sustragă mai multe obiecte vestimentare dintr-o societate comercială.

Luni seara, în jurul orei 20.00, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a fost primit un apel pe 112, prin care s-a sesizat o tentativă de furt. S-a solicitat imediat intervenția unui echipaj de jandarmerie, solicitare venită din partea agenților de pază ai societății comerciale. Aceștia le-au povestit jandarmilor că au observat o femeie care a luat mai multe obiecte vestimentare expuse pe rafturi, a intrat într-o cabina de probă, iar după câteva minute, a ieșit fără să mai aibă asupra sa obiectele respective. Angajații unității comerciale au verificat imediat cabina și au descoperit pe podea, mai multe sisteme antifurt desfăcute. Femeia aflată încă în magazin și atentă la activitatea personalului, a abandonat un bagaj la ieșirea din unitate și a încercat să plece, însă a fost oprită de către agenții de pază.
S-au făcut imediat verificări și în interiorul bagajului s-au descoperit mai multe obiecte vestimentare cu etichetele intacte, însă fără sistemul antifurt. De asemenea a fost descoperit și un dispozitiv de deschidere a sistemelor antifurt, identic cu cele folosite în magazine.

Femeia a fost luată imediat la întrebări despre proveniența dispozitivului, aceasta declarând doar că l-a achiziționat de la o persoană necunoscută în schimbul sumei de 50 lei, cu intenția de a-l folosi în activitatea infracțională, lucru recunoscut și despre care nu i-a fost jenă să vorbească în fața autorităților. Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt, conform Codului Penal. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

 

 

 

Recomandările redacției