minora
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o minoră din Arad care intenţiona să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de cartea de identitate a verişoarei sale.
Tânăra, de 17 ani, s-a prezentat luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, ca pasageră într-un microbuz înmatriculat în Franţa, condus de un cetăţean român, legitimându-se cu o carte de identitate românească.
„Cu ocazia controlului, colegii mei au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document, în urma verificărilor stabilindu-se că este vorba de I.S.C., de 17 ani, din judeţul nostru. A declarat că dorea să călătorească cu concubinul ei în Franţa, motiv pentru care a împrumutat cartea de identitate de la o verişoară”, informa comisar-şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
Oamenii legii s-au sesizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției