O arădeancă susține că a dat 500 de euro șpagă pentru un loc la ATI

0
970

Aproape zilnic auzim de cazuri în care sunt prezentate nereguli majore în unitățile medicale. Fie că este vorba de neglijență, fie că este vorba de mită sau de condiții improprii de spitalizare. Un caz revoltător s-a întâmplat recent la spitalul din Arad. O femeie susţine că a dat 500 de euro şpagă pentru ca bunica ei ce avea probleme grave de sănătate să fie internată pe secţia ATI.

Femeia susține că în lipsa şpăgii, bătrâna nu ar fi reuşit să primească îngrijiri în secţia respectivă. Din păcate, demersul său a venit prea târziu şi bunica ei a murit la scurt timp.

,,Am dat prima tranșă de bani ca Buni să poată să ajungă pe ATI. Mi s-a spus în felul următor. Că Buni e inconștientă, că trebuie să ajungă pe ATI. Și întreb: Dar de ce nu ajunge, de ce e încă în UPU? Și mi-au spus că trebuie să fac o minune. Și întreb: Ce fel de minune, că nu înțeleg? Și atunci eu am spus, recunosc că am spus cu gura mea, că pentru bani nu se poate face nimic? Au început să schimbe subiectul și mai târziu am primit un telefon în care mi se spune că personal putem să ne întâlnim pentru treaba asta. Ne-am întâlnit lângă spitalul Județean, nu chiar în față, mai în lateral. Era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni de trening negri, o geacă neagră cu glugă în cap, mască… Am mers cu plicul spre el și i-am zis ce garanție am că Buni o să fie bine… Singura garanție pe care ți-o ofer e să te duci să vezi în 15-20 de minute că o să ajungă la ATI”, povestește nepoata pacientei decedate, pentru Antena 3.

Florina Ionescu, directorul spitalului Judeţean din Arad, spune că ruda femeii decedate trebuie să depună o plângere la poliție.

,,Pot să spun că nu avem nicio plângere înregistrată în mod oficial la nivelul instituției. Pentru că am auzit astăzi înregistrarea, am lansat o anchetă internă pentru a verifica concordanța între ceea ce ni s-a prezentat și am auzit acum și evenimentele din ziua respectivă. Avem nevoie de mai multe detalii pentru ca noi să putem verifica traseul acesteia în instituție.

Vreau să subliniez că noi nu suntem organ de control judiciar iar pentru astfel de fapte doamna trebuie să se adreseze în primul rând organelor de cercetare penală. Vom face tot ce ține de noi pentru a face lumină și în acest caz”, a declarat Florina Ionescu, conform sursei mai sus citate.

Acest caz, vine la scurt timp după scandalul uriaş de la Spitalul Județean când au murit 15 pacienţi iar rudele acestora acuză că bolnavii nu au primit tratamentul potrivit

Într-un număr trecut al ziarului nostru, am scris despre un caz similar, al unei paciente diagnosticate cu Covid, care ar fi fost tratată cu un diuretic puternic. Persoana în cauză decedând la scurt timp. Fiica pacientei acuză cadrele medicale de incompetență. Rudele reclamă și faptul că pe foile de observație ar fi fost trecute tratamente după moartea pacientului, pe care, de fapt, pacienții nu le-ar fi primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.