autoutilitara

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un bărbat care intenţiona să introducă ilegal în România o autoutilitară marca Mercedes Sprinter declarată furată în Italia.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Gheorghiţă M., în vârstă de 31 ani, din judeţul Bacău, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare româneşti.

În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că numerele de înmatriculare sunt false, iar autoutilitara figurează cu menţiunea „bun căutat pentru confiscare” în sensul că aceasta este declarată furată în Italia din data de 4 aprilie.

Faţă de cele constatate şoferul a declarat că nu ştia că autovehiculul este furat, el având rolul doar de şofer pe ruta Italia – România. „Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră cercetează persoana în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Maşina, în valoare de 25.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.

Recomandările redacției