Balastiera care își desfășura activitatea pe raza localității Sâmbăteni, a fost oprită în urmă cu ceva timp pentru că prezenta mai multe probleme. Știind că aceasta trebuia să fie inactivă în momentul de față, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu lucrători ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad au mers la locul cu pricina ca să vadă dacă lucrările sunt respectate.

Oamenii legii au desfășurat o acțiune de control la o balastieră de pe raza localității Sâmbăteni, acolo unde au avut nefericita surpriză de a vedea că activitatea se desfășura în continuare fără ca proprietarii să aibă vreo grijă.

Lucrările de la balastieră au fost oprite pentru că se efectuau activități de exploatare minieră fără a deține licență în acest sens, după ce a fost dispusă încetarea activității poluatoare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de continuare a activității care a cauzat poluarea după dispunerea încetării acestei activități, conform Legii 195/2005, pentru stabilirea situației infracționale, a persoanelor responsabile și tragerea acestora la răspundere penală“, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției