În această dimineață, în jurul orei 11:30, șeful Postului de Poliție Bata, Agent Șef Radu Vasiescu, a fost anunțat despre dispariția unei femei de 77 de ani, din Țela (comuna Bata).
Ajuns la domiciliul familiei, nepoții i-au povestit polițistului AS Vasiescu că bunica lor nu e de găsit și că ultima oară o văzuseră dimineața, înainte de a pleca cu copiii la festivitatea de deschidere a anului școlar.
Împreună, familia, vecinii și polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin au început căutările în grădina casei și în zonele învecinate. Cu puțin timp în urmă fusese emis cod portocaliu de vijelie și grindină, astfel că polițiștii erau contra cronometru.
O nepoată a strigat la un moment dat că i-a văzut pantofii lângă o fântână dintr-o curte vecină, și toată lumea s-a îndreptat în locul indicat de copilă. Polițiștii au anunțat ISU prin 112, pregătindu-se pentru ce e mai rău.
Polițistul Radu Vasiescu insă, nu a stat pe gânduri și, când a auzit-o pe tanti Duda vorbind firav, a găsit o scară și o frânghie și a coborât în fântână. El a reușit să o aducă la suprafață, după aproximativ două ore în care a stat în apa rece.
Acesta a învelit-o pe femeie cu o pătură adusă de familie și a stat de vorbă cu ea până la sosirea echipajului ISU, ajuns la fața locului după câteva minute.
Bătrâna a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijri medicale, după care a început să plouă torențial.

Recomandările redacției