Update2:  Misiunea pirotehnica s-a încheiat cu succes în jurul orei 12:15. Bomba a fost distrusă în condiții de siguranță cu ajutorul celor de la Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Centrului medical județean al MAI.

Update: În jurul orei 09:30 s-au înceout oregătirile oentru transportul bombei la aproximativ 2 km, într-o zonă de siguranță.

Ziua de astăzi s-a lăsat cu încă o surpriză pentru pompieri. Se pare că azi, în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumuseni pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumușeni.
Acolo, aceștia au găsit o bombă la scurt timp după grenada de care au avut parte duminică. La fața locului au găsit o bomba de aviație, exploziv-brizanta de 50 kg, muniția fiind abandonata de o persoana necunoscuta.
În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis că muniția trebuie să rămână până mâine în acel loc, un echipaj de poliție asigurând paza pe parcursul nopții.
Echipele pirotehnice nu executa distrugeri pe timp de noapte pentru că asta ar însemna să se expună la un pericol mult prea mare.
Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului, ceea ce rezultă că muniția se va distruge abia mâine, după ce se luminează de zi.
Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanta de siguranță față de localitate și căile de comunicații. În prezent bomba este la aproximativ 5 m de drum.

 

Recomandările redacției