O coproducție „Aradi Kamaraszínház” primește premii importante în România și Ungaria

0
152

Coproducția „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați” a companiilor de teatru „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” a obținut, în această perioadă, premii importante, atât la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare, cât și la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, Ungaria.

Astfel, Tapasztó Ernő, directorul artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház”, a câștigat premiul pentru cea mai bună regie cu spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, de Csokonai Vitéz Mihály,  la cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” de la Baia Mare. Mai mult, actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din același spectacol. Membrii echipei celor două companii au obținut încă trei nominalizări: actrița Éder Enikő la premiul pentru cea mai bună actriță, Szvatek Péter – premiul pentru scenografie și Varsányi Anna – premiul pentru costume.

Coproducția trupelor de la Arad și Szeged a obținut alte două premii importante la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda (Ungaria), unde actrița Éder Enikő a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.