delegatieOficiali germani vor vizita săptămâna aceasta mai multe localități din județul nostru, în scopul de a observa cum sunt sprijinite persoanele dezavantajate social. Este vorba de o delegație a Ministerului Protecției Sociale, Sănătății, Femeilor și Familiei din Saarland (Germania), fiind prezent și ministrul Andreas Storm.
Vizita delegației este orientată pe inițiativele sociale venite ca angajament de voluntariat de-a lungul a mai mulți ani din Saarland pentru sprijinirea unor categorii sociale mai puțin avantajate. În cadrul seriei de acțiuni vor fi prezentate rezultate ale Cercului de prietenie germano-român din zona Saarland (CPRG).
Astăzi, delegația ministerului german face o vizită la asociația „Integra” din Arad, unde vor fi prezen- tate rezultate ale proiectul de ajutorare a CPRG-ului pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități.
Următoarele puncte din programul delegației prevăd pentru astăzi și mâine, vizite în orașul Lipova și îmrejurimi: mai cu seamă în localitățile Ususău, Chelmac, Belotinț, Lalașinț și Bârzava. O vizită la mănăstirea și bi­serica de pelerinaj Maria Radna va întregi și încheia programul.

Recomandările redacției