O delegație din China la CJA: oamenii de afaceri chinezi sunt interesați să colaboreze cu arădenii

0
332

O delegație de oameni de afaceri din China, interesați să investească în județul Arad, a fost primită, la sfârșitul săptămânii trecute de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Asta, în condițiile în care chinezii și-au manifestat disponibilitatea de a face afaceri în zona viti-vinicolă şi a produselor tradiţionale specifice, cu accent pe produsele tradiţionale lucrate manual. Potrivit reprezentanților CJA, vizita a avut loc la iniţiativa lui Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Arad, chinezii vizitând în aceste zile şi Târgul de vinuri şi gastronomie „Vicii şi Delicii”. Pofitând de această ocazie, Iustin Cionca a prezentat caracteristicile generale al judeţului şi deschiderea autorităţilor pentru realizarea de parteneriate. „Evenimentul de astăzi a reprezentat o oportunitate deosebită de a interacţiona, de a face schimb de experienţă cu privire la modul în care evoluează mediul economic în Republica Populară Chineză. Am identificat câteva direcții clare de colaborare. Un accent a fost pus pe tradiţia în ceea ce priveşte viticultura, iar în acest sens, am discutat şi i-am invitat pe oaspeţii noştri să cunoască o parte din producătorii de vin din judeţul nostru”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
De menționat că s-a vorbit şi despre faptul că Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan, că autoritățile arădene au o colaborare foarte bună cu Casa Româno-Chineză filiala Arad, punându-se accent pe deschiderea Aradului către o colaborare consistentă cu parteneri chinezi.
„A fost o vizită importantă, o oportunitate excelentă de o nouă apropiere a judeţului nostru de parteneri din  China. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi ne dorim să extindem acest gen de cola­borare şi cu alte regiuni. Avem cea mai mare deschidere spre a atrage noi oportunităţi de afaceri, sau, de ce nu, să avem
noi o piaţă de desfacere cu produse tradiţionale, specifice zonei noastre, în China.  Am prezentat argumentele care ne fac atractivi în relația cu investitorii occidentali și care pot conta şi în relaţia cu investitorii chinezi. Nu în ultimul rând, am vorbit despre acea cultură a muncii, care ne unește, și unde Aradul este în fruntea României”, a încheiat Iustin Cionca.
(L.Ș.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.