O delegație din Moldova vrea să întărească relațiile cu administrația Aradului

0
515

Consiliul Județean a primit la finele săptămânii, o delegație din Republica Moldova, sectorul Rișcani. Scopul vizitei a vizat întărirea relațiilor de colaborare cu Aradul.

Vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar le-a prezentat invitaților modul de funcționare a instituției, atribuțiile și rolul pe care îl are nu doar în administrația publică, ci și în domeniul economic, cultural, turistic sau educaţional. De asemenea, au fost detaliate raporturile de parteneriat existente între diferite raioane din Republica Moldova și Consiliul Județean Arad.             

„Consiliul Județean Arad este înfrățit cu două raioane: Ungheni și Ialoveni și este în plin proces de stabilire a unei noi legături de înfrățire cu Anenii Noi. Toate aceste demersuri au fost realizate din dorința de a identifica soluţii comune de dezvoltare şi promovare, scopul final fiind acela de a transfera relaţia administrativă, la nivelul afacerilor, instituţiilor şi al cetăţenilor. În ultimii ani am încurajat schimbul de experienţă între tinerii creatori şi am iniţiat parteneriate cu raionul Ungheni, din Republica Moldova, pentru punerea în aplicare a unui calendar de rezidenţiate artistice ale artiştilor. Le-am transmis oaspeților noștri că le stăm la dispoziție și încurajăm aceste schimburi de experiență”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.

Reprezentanții delegației au fost de acord cu necesitatea de a întări relațiile de cooperare, pentru a păstra „legătura sufletească” stabilită între cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.