O delegaţie germană a venit în vizită la Lipova

0
256

Primarul si oaspetele primar si oaspete 2 delegatie Delegatia ColindatoriiSărbătoarea Crăciunului se apropie şi odată cu ea la Lipova au sosit şi primii oaspeţi, împreună cu Moş Crăciun, ei având pregătite multe cadouri pentru cei mai mici dintre locuitorii oraşului. Aceşti oaspeţi speciali sunt reprezentaţii germani care în fiecare an vizitează oraşul în această perioadă.
Tradiţia acestei prietenii atât de longevive şi a acestor vizite presărate cu multe colinde, momente frumoase şi nu în ultimul rând, cadouri pentru copii, a început acum mai bine de 20 de ani.
Vizita vechilor prieteni din Germania a fost şi în acest an, ei sosind la Lipova încă de sâmbătă, 14 decembrie, pregătiţi cu o mulţime de surprize frumoase pentru copiii de toate vârstele.
Delegaţia germană, coordonată de bunul şi vechiul prieten al oraşului Lipova, Willi Gehring, a fost întâmpinată oficial, luni, 16 decembrie, la Primăria Oraşului Lipova, unde primarul Mircea Jichici, viceprimarul Vasile Dodon şi consilierul judeţean Dan Damian le-a pregătit oaspeţilor germani o primire specială ce i-a transpus pe toţi cei prezenţi în spiritul sărbătorilor de iarnă.
Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine şi sare şi cu frumoase colinde româneşti, interpretate din suflet de binecunoscuta solistă Diana Selagea și de formaţia condusă de Florin Ionaş. A fost prezent și… Moş Crăciun, venit tocmai din Germania, care a colindat şi a transmis urări de bine tuturor celor prezenţi.
După frumosul moment de întâmpinare, după ce oaspeții au gustat din tradiţionala pâine cu sare, întâlnirea a continuat în sala de protocol a Primăriei, în aceeași atmosferă caldă, cu enunțarea unor frumoase urări: Mircea Jichici din partea gazdelor și Willi Gehring a oas­peților; dar și din partea lui Moş Crăciun, sosit împreună cu delegaţia germană.
Inspiratele discursuri au fost urmate de un spectacol deosebit de colinde, pregătit de soliştii invitaţi. Aceştia au interpretat frumoase colinde româneşti dar şi din repertoriul interanţional, inclusiv binecunscutele cântece de iarnă „O Tannenbaum“ şi „Stille Nacht“ interpretate în limba germană. Toate aceste momente minunate pregătite pentru vizita delegaţiei germane, au fost extrem de apreciate de oaspeţii germani. Impresionaţi de deosebita primire Willi Gehring și întreaga delegaţie germană au aplaudat entuziaști spectacolul, la final cântând toți într-un glas, colindul „O ce veste minunată!“ şi tradiţionalul „La mulţi ani!“.
La finalul întâlnirii s-au transmis reciproce mulţumiri şi frumoase urări, de ambele părți existând dorința ca această prietenie cu o istorie atât de frumoasă să contiunue pentru alte multe Sfinte Sărbători de Crăciun.
Primarul oraşului Lipova, Mircea Jichici a subliniat: „Adresăm mulţumiri speciale şi nutrim o mare recunoştinţă acestei minunate echipe, care, de mai bine de 20 de ani se gândeşte la copiii din Lipova şi de pe toată Valea Mureşului şi le face, an de an, cadouri-surpriză în preajma Crăciunului, aducându-le astfel zâmbetul pe față şi speranşă în suflete“.
Nu în ultimul rând, urările pentru Sărbătoarea Crăciunului au fost transmise, cu această ocazie, pentru toţi cei prezenţi la întâlnire, dar şi pentru toţi copiii şi locuitorii oraşului Lipova, în ambele limbi: română și germană. Cu aceeaşi semnificaţie sinceră şi profundă s-a spus: „Crăciun Fericit!“ precum și „Frohe Weihnachten!“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.