O delegație germană a vizitat câteva obiective din comună

0
1175

vizita germani1 vizita germani2Luni, administrația comunei Bata a primit vizita unei delegații din Germania. Din grupul de 10 persoane au făcut parte reprezentanți din diferite aso­ciații umanitare.
Primarul comunei, Ion Micurescu, ne spunea că este vorba de prieteni vechi și dragi care au venit în fiecare an în România – de la Revoluție încoace și mereu au venit să ajute, iarna venind cu daruri. „Este vorba de domnul Willi Geh­ring din partea asociaţiei numită Cercul de prietenie Germano-Român Landul Saar (Deutsch-Rumanischen Freund­schaftskreises Saarland) şi unii reprezentanți ai Organizaţiei THW. De ani de zile ei vin la noi să ajute, iar în decembrie, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, vin și aduc daruri copiilor de pe toată Valea Mureșului, inclusiv celor din Bata“.
Luni, oaspeții au vizitat carie­ra, castelul de la Bulci, Muzeul Satului – realizat prin eforturile viceprimarului Ladislau Heleport și au păstrat un moment de reculegere la Troița Eroilor, din curtea Bisericii Ortodoxe din Bata.
La sediul primăriei, grupul de oaspeți și oficialii bătani au avut o serie de discuții pe diferite teme de actualitate, gazdele fiind bucuroase să afle câte ceva din experiența oas­peților germani.    (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.