În aceste zile, elevii clasei a X-a de la Liceul Tehnologic „Moga Voievod“ Hălmagiu au participat la un workshop în cadrul căruia au fost abordate teme precum diversitatea, incluziunea socială și antidiscriminarea.

Cu această ocazie, am stat de vorbă cu Rareș Giurgiu, de la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad, care este totodată președintele Consiliului Județean al Elevilor Arad.

Rareș, spune-ne mai multe despre această inițiativă.

– Activitatea a fost derulată în cadrul proiectului european Erasmus + „PEER-ACT“, al Asociației „Ofensiva Tinerilor“ din Arad și EPTO.

Cei doi formatori ai atelierului, Emanuela Sirban, din clasa a XI-a de la Colegiul Național Preparandia – Dimitrie Țichindeal și subsemnatul, de la Colegiul Național Moise Nicoară din Arad, au utilizat educația nonformală, facilitând experiențe de învățare inedite pentru elevii hălmăgeni.

Din câte am înțeles, inițiativa voastră s-a bucurat de un real succes.

– Noi așa sperăm.

– „Mă bucur că am participat la acest workshop. Temele abordate sunt actuale, iar metodele de prezentare utilizate de formatori au fost dinamice și interesante. Sigur ne vor folosi pe viitor cele învățate“, ne-a spus un elev din clasa a X-a. Mai aveți și alte feed-back-uri?

– Directoarea, prof. Cosmina Sirban, apreciază inițiativa Asociației Ofensiva Tinerilor Arad de a oferi elevilor din mediul rural șansa să participe la astfel de experiențe menite să le ofere deschidere în cunoașterea și înțelegerea unor teme legate de dicriminare, incluziune și diversitate.

De asemenea, directoarea i-a felicitat atât pe formatori, cât și pe elevi la rândul lor, pentru implicarea, seriozitatea și creativitatea de care au dat dovadă în activitățile desfășurate, fiind apreciați de toți participanții la workshop.

Suntem o școală deschisă unor astfel de inițiative, pentru că proiectele de acest fel îi fac pe elevi să dobândească încredere în sine, să se autocunoască, să își valorifice competențele și să crească prestigiul școlii în comunitate“, ne-a spus directoarea.

Îți mulțumim pentru timpul acordat, te felicităm pentru inițiativă și îți dorim mult succes, atât ție cât și întregii echipe!

Rareș Giurgiu, formator în cadrul proiectului Peer-Act și totodată președinte al Consiliului Județean al Elevilor, consideră vitală extinderea proiectelor și inițiativelor educaționale nonformale în mediul rural, menționând faptul că „în cadrul activității de la Hălmagiu am regăsit elevi deschiși și receptivi educației de la egal la egal, interesați de problematica discriminării prezente din nefericire și în acest mediu“.

Recomandările redacției