O echipă din Formula 1 este atacată de Renault

0
347

Renault a lansat un protest oficial împotriva Racing Point după cursa de duminică din Austria.
Cei de la Renault consideră că adversara din Marele Circ a încălcat regulamentul, maşina fiind o copie finală a celei cu care Mercedes a concurat în 2019. Cei de la Racing Point nu au făcut un secret din faptul că
şi-au basat design-ul maşinii pe modelul Mercedes de acum un an, dar a negat vehement că a încălcat în vreun fel regulamentul. Însă cei de la Renault nu sunt de acord cu explicaţiile Racing Point, iar rezultatele din primele 2 curse confirmă puterea maşinii celor de la Racing Point. Sergio Perez a terminat pe locul 6, în timp ce Lance Stroll a terminat pe 7 în weekendul trecut, iar Racing Point este pe locul 4 în clasamentul constructorilor cu 22 de puncte, în timp ce Renault are doar 8 puncte după primele 2 curse.
Analiştii celor de la Formula 1, Will Buxton şi Lawrence Barretto au analizat protestul celor de la Renault: „Încă de la primele teste maşina celor de la Racing Point a părut că este un Mercedes din 2019 care doar a fost vopsită roz. FIA a ana­lizat situaţia şi a fost mulţumită de explicaţia celor de la Racing Point, însă Renault consideră că există dovezi că regulamentul a fost încălcat“.
Sursa: mediafax.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.