IMG_2923 IMG_2927Săptămâna trecută, o echipă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe (ISU) „Vasile Goldiș“ al județului Arad a realizat un control pe teritoriul administrativ al comunei Vîrfurile. Controlul a vizat respectarea normelor cu privire la prevenirea și stingerea incendiilor și a Protecției Civile. Acțiunea a fost cuprinsă în Planul de activități a ISU „Vasile Goldiș“ Arad, echipa de control fiind coordonată de colonel Ștefan Coman cu care am purtat un scurt dialog pe această temă.
– Ce verificări s-au făcut la Primărie, domnule colonel Coman?
– În cadrul controlului care s-a desfășurat la Primăria Vîrfurile au fost verificate documentele Comi­tetului Local pentru Situații de Urgență și Centrului Operativ cu Acti­vitate Temporară care stau la baza managementului activităților specifice situațiilor de urgență, în conformitate cu resusele identificate în PAAR.
– Cum s-a desfășurat?
– Pentru verificarea modului în care membrii CLSU cunosc și aplică măsurile de protecție și prevenire prevăzute în planurile de intervenție s-a desfășurat un exercițiu de Protecție Civilă cu tema „Activitatea CLSUși SVSU în cooperare cu for­țele specializate ale ISU Arad“. Exercițiul desfășurat a testat capacitatea de acțiune și management a membrilor CLSU și COAT precum și modul de întocmire a documentelor, de conducere a acțiunilor specifice inundațiilor. La această activitate au fost prezenți membrii CLSU care au fost conduși de pre­ședintele acesteia, domnul Radu Giurgelea, primarul comunei.
– Care a fost concluzia acțiunii de control?
– În urma analizei făcute timp de două zile a activității desfășurate de membrii CLSU și COAT – care îl are în frunte pe domnul primar Giugelea, se poate concluziona că CLSU are capacitatea de a conduce acțiunile specifice managementului situațiilor de urgență în condiții bune.
***
În încheierea acțiunii, primarul Radu Giurgelea a mulțumit echipei, precizând totodată și aspectul că ori de câte ori a avut o nelămurire pe teme specifice, a găsit solicitudine în a primi răspunsuri din partea ISU „Vasile Goldiș“ Arad.

Recomandările redacției