Interviu cu inginerul Ioan Turcin, noul viceprimar

TurcinÎncepând de săptămâna trecută, administraţia locală a comunei Păuliş are un nou viceprimar, în persoana inginerului Ioan Turcin. Pentru informarea cititorilor noştri, menţionăm faptul că  Ioan Turcin are o vastă experienţă în ceea ce priveşte administraţia comunei Păuliş fiind – de-a lungul timpului – nu doar consilier local, ci şi primar al comunei în mandatul 2000-2004. Prin urmare, va face o echipă excelentă în fruntea comunei Păuliş împreună cu profesorul Petru Nicoară, actualul primar având şi domnia sa o experienţă îndelungată în administraţie, fiind de mai multe mandate primar al comunei. Tocmai pentru a prezenta cititorilor noştri proiectele pe care le are în vedere noul viceprimar al comunei Păuliş, i-am solicitat domnului Ioan Turcin să ne acorde interviul de mai jos.
– Domnule Ioan Turcin, iată că reveniţi în echipa de conducere a comunei Păuliş, de data aceasta pe poziţia de viceprimar…
– Ca preşedinte a organizaţiei PSD din comună, am hotărât ca, împreună cu colegii din echipa USL, să ne conjugăm eforturile pentru creşterea bunăstării comunei şi, implicit, a cetăţenilor ei. Punând interesul cetăţenilor pe primul plan, suntem convinşi că vom reuşi să obţinem rezultate cât se poate de bune, fireşte, împreună cu domnul primar Petru Nicoară şi cu echipa domniei sale. Iar aici mă refer la atragerea de proiecte guvernamentale şi, de ce nu, la atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii comunei noastre.
– Într-adevăr, împreună cu echipa domnului primar dominaţi pur şi simplu consiliul local al comunei. La aceasta vă referiţi atunci când vorbiţi despre echipa puternică din fruntea comunei?
– Exact! Vedeţi dumneavoastră, dincolo de orice opţiune de ordin politic, avem în faţă câţiva ani în care suntem obligaţi pur şi simplu să conlucrăm în interesul cetăţenilor comunei noastre. Există foarte multe proiecte în derulare pe care avem de gând să le finalizăm cât se poate de repede şi să începem altele noi. Dacă ne referim strict la ges­tionarea curentă a unei comune cum este Păulişul, aici niciodată nu poţi să spui că ai epuizat toate problemele. Pe de altă parte, punem la bătaie, cum se spune, şi experienţa noastră edilitară şi managerială, astfel că Primăria Păuliş nu are decât de câştigat în acest sens. Conjugându-ne eforturile în interesul comunei, sperăm să reuşim să punem la punct infrastructura acesteia, să dezvoltăm turismul şi să punem în valoare potenţialul natural de care dispunem. Spre exemplu, împreună putem valoriza în interesul nostru activitatea tuturor parlamentarilor arădeni, iar de pe urma acestui lucru cetăţenii comunei Păuliş nu vor avea decât de câştigat.
– Chiar doream să vă întrebăm despre principalele proiecte pe care le aveţi în vedere în continuare…
– În primul rând fondul funciar şi finalizarea punerii în posesie a foştilor proprietari, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Încercăm să-i punem pe oameni în posesie pe vechile amplasamente. Apoi, terminarea investiţiilor aflate în derulare şi depistarea de noi oportunităţi pentru atragerea de fonduri europene sau guvernamentale. Dacă actuala criză economică încă nu permite încă derularea unor investiţii judeţene, regionale sau naţionale de amploare, atunci atragerea de fonduri europene reprezintă o cale de urmat. Dezvoltarea turismului este iarăşi o prioritate a cetăţenilor comunei noastre, la fel ca şi atragerea de investitori pentru crearea de noi locuri de muncă. Fie că vorbim despre „Podgorie” şi despre viticultură în sensul clasic al cuvântului, fie că vorbim despre turismul de week-end sau despre amenajarea de pensiuni sau case de vacanţă, comuna Păuliş oferă tuturor investitorilor condiţii excelente în acest sens, fiind de departe cea mai apropiată zonă viticolă şi colinară de municipiul Arad. Prin urmare, ne propunem să exploatăm tot mai mult această oportunitate a noastră.
– Ce ne puteţi spune despre societatea „Spicul Turcin”, pe care o aveţi de douăzeci de ani şi care s-a impus în rândul societăţilor agricole din judeţul nostru?
– Ce pot să vă spun altceva, decât faptul că mă voi strădui să-mi dublez eforturile zilnice, pentru a face faţă ambelor sarcini ce-mi stau în faţă. Aşa am crescut şi aşa am fost educat, să nu-mi neglijez niciodată munca, indiferent dacă vorbim despre afacerile private sau despre sarcinile obşteşti. De fapt, activitatea agricolă, indiferent dacă vorbim despre cultura câmpului, despre viticultură sau despre creşterea animalelor, reprezintă principala îndeletnicire a cetăţenilor comunei Păuliş. Iar dacă vorbim şi despre agro-turism, care are la bază tot exploatarea potenţialului agricol, atunci lucrurile devin cât se poate de clare. Pe de altă parte, din bătrâni există o vorbă, conform căreia nimeni nu poate gestiona bine treburile obştii, dacă nu este un bun gospdar la el acasă.

Recomandările redacției