Școala Populară de Arte își face cunoscuți elevii talentați, care s-au remarcat făcând din pasiune, performanță. O astfel de elevă este Ioanita Mihalycsek este elevă în clasa a XI – a la Liceul Baptist „Alexa Popovici”.
A început să studieze pianul din clasa I, dar cu adevarat pasio­nată de acest instrument a devenit în clasa a V – a, când a început şi cursurile Şcolii Populare de Arte a Centrului Cultural Judeţean Arad, la clasa profesoarei Maria Horosni. Îndrumată de dânsa a participat    la evenimentele organizate de Şcoala Populară – audiţii, recitaluri, concerte, spectacole, dar şi la Concursul LIVEMUSEART 2017, de unde s-a întors cu Premiul de     excelenţă. „La pian studiez şi acum cu doamna profesoară Maria Horosni iar, în afară de ore, repet acasă individual repertoriul ales de noi precum şi materialul pentru corepetiţia de la cor. Fac asta zilnic, aproximativ patruzeci de minute, şi aş dori ca după bacalaureat să urmez Facultatea de Muzică şi Arte din Oradea”, spune Ioanita.
Ioanita spune că studiile la pian i-au oferit ocazia de a corepeta la Corul SOLI DEO GLORIA, cu care a avut ocazia să acompanieze la pian corul şi în alte  ţări –  Elveția (Wintertour si Luzern), Austria (Viena si Salzburg) şi Ungaria (Zonka).
În timpul liber îi place să ci­tească şi să se întâlnească cu prietenele dar şi să repete pentru a deveni mai bună în ceea ce face.
(S.S.)

Recomandările redacției