Untitled-1 copyZiua Europeană a Creativităţii a fost, ieri, sărbătorită aşa cum se cuvine la Arad. O expoziţie de artă, cu picturi, origami şi alte creaţii plăcute ochiului, cuprinzând peste 160 de lucrări ale preşcolarilor şi elevilor din mai multe unităţi de învăţământ din oraş, a fost vernisată în holul Consiliului Judeţean.
Doar lansarea de lampioane programată în cadrul aceluiaşi eveniment cuprins în proiectul cultural CreArt, a fost amânată de organizatori din cauza vremii nefavorabile. CreArt este un proiect ce se va derula, în prima fază, pe o perioadă de cinci ani, în cadrul Programului Cultural (2007-2013) şi are ca scop schimbul european de cunoştinţe, idei, inovaţie şi promovare a creativităţii. Odată cu vernisajul expoziţiei CreArt, Aradul s-a aliniat seriei de manifestări dedicate Zilei Europene a Creativităţii, organizate în toate celelalte 12 oraşe europene partenere în proiect. În calitatea de parteneri de proiect, reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean şi cei ai Consiliului Judeţean au vorbit, ieri, în deschiderea verni­sajului expoziţiei CreArt. Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA, a amintit că proiectul, cu o valoare totală de trei milioane de euro, s-a bucu­rat şi de o contribuţie de 200.000 de euro din partea Consiliului Ju­deţean. În cadrul aceluiaşi eveniment, Ana-Maria Dragoş, director al Centrului Cultural Judeţean, a anunţat că seria manifestărilor de acest gen va continua cu un pro­iect ce se va derula, pe o perioadă de două luni, în Linz. Cel care va reprezenta Aradul în cadrul acestor manifestări va fi artistul Doru Bogdan.
Artiştii care au expus, ieri, sunt elevi ai Colegiului Na­țional „Elena Ghiba Birta”, Liceului Pedagogic „Dimitrie Țichindeal”, Colegiului Național „Moise Nicoa­ră”, Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”, Li­ceului „Adam Muller Guttenbrunn”, Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi Şcolii Gimnaziale „Re­gina Maria”. Şi-au prezentat lucrările şi copii ce frecventează Palatul Copiilor și Elevilor şi Școala Populară de Artă, precum şi preşcolari de la Grădi­nița PP 13 și Grădinița PP „Curcu­beul copiilor” din Arad.
Chiar dacă, spre dezamăgi­rea micilor artişti, lampioanele nu au putut fi lan­sate ieri, odată cu vernisajul expoziţiei CreArt, organizatorii promit că momentul va fi marcat, azi, în cazul în care condiţiile meteo o vor permite.

Recomandările redacției