Specialiștii care lucrează în industria textilă și nu numai au avut ocazia să vadă, între 25 și 27 octombrie, cele mai moderne utilaje din domeniu. Asta, în condițiile în care Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit, în Complexul M, expoziţia Campus KNIT. Utilajele au fost duse la Arad de compania japoneză SHIMA SEIKI. Așa cum era de așteptat, expoziţia s-a bucurat de succes pe tot parcursul celor trei zile, fiind prezenţi oameni de afaceri din ţară şi străinătate, studenţi și cercetători din industria textilă. „Universitatea Aurel Vlaicu a semnat un protocol  cu firma japoneză pentru a face o prezentare  acestor utilaje la universitatea noastră. Este un protocol care va aduce beneficii ambelor părţi pentru că au venit foarte mulţi angajatori, foarte mulţi oameni de afaceri, care au solicitat studenţi, ce ar urma să meargă în practică şi care să le fie  pe viitor angajaţi. Sperăm într-o colaborare fructuoasă de acum încolo cu această firmă venind, totodată, în  întâmpinarea oamenilor de afaceri, dar şi în întâmpinarea studenţilor. Mulţumim domnului profesor uni­versitar doctor Ionel Barbu, care a mediat această apropiere de firmă şi această colaborare”, a declarat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
În ceea ce-l privește, Masayuki Takenka, asistent manager – Global Sales Group al firmei Shima Seiki, a ţinut să mulţumească UAV. „Mulțumim foarte mult de această oportunitatea care ni s-a deschis. Piaţa românească este foarte importantă pentru noi, suntem aici pentru această oportunitate. Avem acum posibilitatea de a prezenta aceste utilaje pe piaţă. După cum se ştie, pe piaţă, din acest punct de vedere, toţi avem probleme cu forţa de muncă tânără. Pentru viitor sperăm că tinerii vor veni spre noi, vor cunoaşte tehnologia noastră nouă, produsele noastre şi le vor  folosi pe viitor”, a spus Masayuki Takenka.
„Ne aflăm în faţa unei expoziţii de maşini de tricotat rectilinii, programabile. Această acţiune a fost realizată cu ajutorul colegului nostru de la Piatra Neamţ, domnul Cristi Herbert, şi cu ajutorul firmei Shima din Italia. Aceste maşini sunt de ultimă clasă, din  punct de vedere al calităţii şi al productivităţii. Am avut  posibilitatea să venim cu studenţii, să vadă cum funcţionează aceste maşini şi, apoi,
într-o sală la etajul 1 s-au făcut demonstraţii de proiectare a produsului şi de programare a acestor maşini. Din discuţiile pe care le-am avut cu firma organizatoare, şi dânşii sunt mulţumiţi pentru partea comercială a acţiunii. Au venit mulţi agenţi economici din  partea de vest a ţării, din Ungaria, Serbia, Croaţia, care ne-au solicitat absolvenţi pentru  fabricile lor. Într-un  cuvânt a fost un real succes şi, după părerea mea, o acţiune care a mobilizat foarte multe utilaje, bani, oameni şi, în felul acesta, universitatea noastră este mai cunoscută în partea de vest a ţării şi în vecini”, a susține prof. univ. dr. Ionel Barbu, cadru didactic la Facultatea de Inginerie din cadrul UAV.
(L.Ș.)

Recomandările redacției