O familie de croitori este invitată la proiectul „Personalităţi arădene”

0
413

personalitati aradene

Proiectul „Personalităţi arădene” al Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol” îi va avea ca invitaţi ai prezentării de mâine, 28 ianuarie, la orele 13,00, pe soţii Virginia şi Mircea Dan. Chiar dacă numele lor sunt necunoscute majorităţii arădenilor, soţii Dan sunt adevărate personalităţi în profesia pe care au practicat-o toastă viaţa: croitoria.

Formaţi într-o perioadă în care orice meserie era „brăţară de aur” şi deveneai artist al meseriei dacă dacă aveai un „maistor” adevărat şi te ţineai de treabă, Virginia şi Mircea Dan şi-au făcut ucenicia la faimoasa cooperativă  arădeană „Artex”. Cu o experienţă profesională  solidă, au trecut apoi în atelierul de creaţie al Casei de modă, semn că atinseseră, ca meseriaşi, nivelul artei, iar renumele de „croitori ai generalilor” nu le-a fost dat în zadar.

După 1989, într-o perioadă în care toate şcolile de meserii au fost desfiinţate, iar  meseriaşii formaţi înainte, tot mai puţini la număr, nu au pe cine să ucenicească în croitorie, soţii Virginia şi Mircea Dan vin astăzi în sala „Concordia” a Bibliotecii Judeţene „Alexandru D. Xenopol” să-şi afirme şi reafirme dragostea, pasiunea şi respectul pentru meseria învăţată pas cu pas, temeinic, şi pentru lucrul făcut cu bucurie, cu dedicaţie, adică foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.