pompieriÎn cea de-a doua zi a anului, pompierii au fost anunţaţi, în urma unui apel prin sistemul unic 112,  că o femeie din Chişineu-Criş nu mai răspunde la telefon. Alarma a fost dată de sora femeii care a povestit că în timpul convorbirii pe care a avut-o, cu puţin timp în urmă, cealaltă persoană prezenta deficienţe de vorbire. La faţa locului s-au deplasat două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ Arad, de la Garda numărul 2 Chişineu Criş, unul pentru intrarea în locuinţă şi un echipaj SMURD.
„Pătrunderea în locuinţa aflată la etajul I al imobilului s-a făcut cu ajutorul scării culisabile din dotarea autospecialei şi prin forţarea ferestrei. În momentul pătrunderii în imobil s-a constatat prezenţa a trei persoane, doi adulţi şi un minor în stare de inconştienţă. Echipajele de salvatori au executat ventilarea încăperilor prin deschiderea geamului, acordarea de prim ajutor, transportul şi predarea în viaţă la spitalul din Chişineu-Criş a celor trei victime“, ne-a declarat căpitanul George Pleşca, ofiţer de relaţii publice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ Arad.
După efectuarea primelor cercetări, se pare că incidentul a fost provocat din cauza unei sobe pe gaz care a dus la intoxicarea celor trei victime. Intervenţia echipajelor de urgenţă a fost promptă, în momentul pătrunderii în apartament, starea victimelor era inconştientă. Salvatorii au acţionat imediat, prin punerea măştilor lor de protecţie la victime şi aerisirea de urgenţă a încăperii.
Ulterior, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului Arad s-a deplasat la spitalul Chişineu-Criş pentru transportul minorului către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Din fericire, medicii au reuşit să stabilizeze starea copilului.

Recomandările redacției