O familie întreagă, intoxicată cu ciuperci otrăvitoare

0
179

Membri unei familii din Căpâlnaș au ajuns la spital în cursul zilei de joi, după ce s-au intoxicat cu ciuperci otrăvitoare. Este vorba despre mama, tatăl, fiica și ginerele, care au consumat ciuperci culese din pădure, ce s-au dovedit a fi otrăvitoare. Tinerii au fost transportați la spitalul din localitatea timișeană Făget, aceștia prezentând o formă mai ușoară de intoxicație. În schimb, părinții au fost la un pas de a-și pierde viața, cei doi fiind internați la Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe secția de Terapie Intensivă. Bărbatul în vârstă de 73 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital, starea lui fiind foarte gravă. Joi, cei doi au fost intubați și ventilați, dar acum respiră fără ajutorul aparatelor.  „Au fost internați pe secția de Terapie Intensivă, inițial au fost ventilați mecanic, acum sunt în afara oricărui pericol. Sunt încă pe Terapie Intensivă, urmând ca mâine (n.r. – sâmbătă) să fie trimiși pe secție medicală, ne-a declarat dr. Adrian Wiener, managerul Spitalului Județean Arad. Doi dintre cei intoxicaţi au intrat în comă, iar medicii le-au salvat viaţa. Conducerea unităţii crede că acesta este doar începutul şi recomandă ca ciupercile să nu fie consumate decît din medii controlate.

Pacienţii au consumat ciuperci din flora spontană, din zona localităţii arădene Căpâlnaş. Victime au fost doi pensionari, un bărbat de 73 de ani şi soţia, o femeie de 68 de ani şi două rude.
Medicii atrag atenţia că ciupercile din flora spontană pot fi toxice şi chiar letale, pentru că ele pot suferi modificaţii.
Anul trecut, în regiune, din cauză că au consumat ciuperci, doi oameni au murit, iar alte 10 persoane au ajuns in stare critica la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.