SAMSUNGVijelia iscată parcă din senin, ieri, la orele prânzului, la Arad a provocat pro­bleme serioase. O femeie a ajuns la Unitatea de Primiri a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Arad, după ce o bucată de tablă i-a căzut în cap. Vântul puternic şi în rafale a smuls-o de pe acoperişul Bisericii Minoriţilor, în cădere tabla provocând acest incident. În plus, mai trebuie spus că zeci de crengi au fost smulse de vânt, iar bucăţi de tencuială de pe clădirile monumente istorice au fost puse la pământ în municipiu.
Apelurile la 112 au curs unul după celălalt. Cel mai grav, anunţa faptul că o femeie a fost rănită în municipiu, după ce o uşă a fost desprinsă de vânt şi i-a căzut în cap. Arădeanca a fost surprinsă de furtună chiar în centrul orasului. Ieşea dintr-o casă de schimb valutar atunci când s-a întâmplat totul.
Vijelia a pornit parcă din senin. De dimineaţă la Arad a fost soare, dar norii s-au adunat rapid astfel încât codul galben emis de meteorologi nici a apucat să intre bine în vigoare.
„Am auzit doar o bubuitură, nu am ştiut ce se întâmplă. Am văzut apoi femeia rănită pe trotuar. A venit echipajul SMURD şi a luat-o. Nu mi-am dat exact seama de unde s-a desprins bucata de tablă”, a povestit un martor al incidentului.
Arădeanca de 53 de ani a fost transportată la spital de un echipaj SMURD. Are o lovitură puternică la cap şi nu îşi aduce aminte nimic legat de accident.
„Nu ştiu ce mi s-a întâmplat”, a fost tot ce a reuşit să povestească de pe patul de spital victima.
Medicii i-au curăţat rana de la cap şi au început investigaţiile.
„Pacienta în vârstă de 53 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri a Urgenţelor adusă de echipajul SMURD după ce o bucată de tablă a lovit-o în timpul vijeliei. Nu îşi aduce aminte ce i s-a întâmplat şi va fi supusă unor investigaţii amănunţite”, a declarat Florentina Cartojan, medic Unitatea de Primiri a Urgen­ţe­lor Arad.
Poliţiştii fac acum cercetări pentru a afla cine este de vină de rănirea gravă a femeii. „În urma cercetărilor la faţa locului s-a stabilit că este vorba despre o uşă metalică, de pe acoperişul bisericii, care a fost smulsă de vânt”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.
Tot vijelia de ieri a creat pagube însemnate şi la Hălmagiu, unde zeci de locuinţe au rămas fără ţigle din cauza vântului puternic care le-a pus la pământ. Pompierii Serviciului Vo­luntar din zonă au mers şi le-au dat oamenilor o mână de ajutor pentru a-şi repara casele.

Recomandările redacției