O femeie a încercat să iasă din România folosind documentele altei persoane

0
685

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat o femeie cetăţean român care a încercat să iasă din România folosindu-se de cartea de identitate a surorii iubitului ei.

„La sfârşitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasageră într-un autoturism marca Skoda, înmatriculat în Ungaria, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România”, a precizat comisar-şef de poliţie Beatrice Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Oradea.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentat, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Borș pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că femeia este cetăţean român, are 30 ani şi a declarat că documentul prezentat este al surorii prietenului ei care locuieşte în România. Ea a recurs la această metodă deoareace dorea să călătorească împreună cu prietenul ei în Ungaria, iar documentele sale de identitate erau expirate”, a adăugat comisar-şef de poliţie Beatrice Bondar.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.